Završena je sanacija mosta na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bačkom Gradištu.

Posao vredan 9,6 miliona dinara (podrazumevao radove na prilaznim rampama, demontažu postojećih patosnica na mostu, antikorozionu zaštitu metalne konstrukcije, nabavku drvene građe i izradu patosnica na meru, obradu, impregnaciju zaštitnim sredstvom i premazima otpornim na UV zračenje u dva sloja, montažu i ugradnju novih patosnica na mostu i nabavka i priprema čeličnih kolovoznih ploča) završen je sredinom jula.

U selu svi pozdravljaju radove na ovom prelazu kod zaštićenog parka prirode.
Ograničenje nosivosti koje se očekuje, budući da je most doveden u loše stanju upravo zbog nekontrolisanosti saobraćaja, doneće u najmanju ruku izmenu dosadašnje rutine poljoprivrednika koji na suprotnoj strani imaju obradive površine i koje, kako kažu, njih 100 moraju više puta godišnje da obilaze.

Finansiranje rekonstrukcije mosta obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a ppština Bečej se pojavljuje kao naručilac posla vrednog 9,6 miliona dinara s PDV-om.
Radove, koji su trajali od polovine maja do polovine jula, izvodilo je preduzeće DTV VD Srednja Bačka, d.o.o. Bečej.

 Most u Parku prirode koji povezuje dva naselja, Bačko Gradište i Novi Bečej, ima višestruki značaj. Ljubitelji prirode i nadležni treba više pažnje da posvete unapređenju turističkih potencijala ovog prostora koji nije dovoljno iskorišćen, a mogao bi.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

2 KOMENTARA

  1. Pozdravljamo rekonstrukciju ali… Pozivam nadzorni organ da sedne u čamac i prođe ispod mosta. Farbanje je totalni fušeraj. Rđa izbija svuda. Što se tiče dasaka i to je diskutabilno da li su uopšte nečim zaštićene jer izgledaju kao da nisu. Bojim se da će ovakav izgled mosta biti kratkotrajan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име