Foto: Policija, sajt MUP-a
Foto: Policija, sajt MUP-a

Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u protekloj nedelji, dogodila se 61 saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedna osoba poginula, a 29 osoba je lakše i teže povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 3.895.500 dinara, saopštavaju iz PU Novi Sad.

Šest saobraćajnih nezgoda se dogodilo zbog neprilagođene brzine, toliko i zbog neustupanja prvenstva prolaza i dve zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.
Policija je podnela devet krivičnih prijava zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 290 učesnika u saobraćaju. Izdata su 1.642 prekršajna naloga, iz saobraćaja su isključena 132 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 37 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti.

Protekle nedelje na području Južnobačkog upravnog okruga, evidentiran je 41 požar: na građevinskim objektima (13), na saobraćajnim sredstvima (četiri) i na otvorenom prostoru (24). U požarima nema poginulih lica, niti povređenih lica, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 810.000 dinara.
Uviđajima je utvrđeno je da je jedan požar izazvan nehatom, odnosno nepažnjom, a dva namerno.
Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu imali su 47 intervencija, od kojih je 41 bila na gašenju požara, jedna tehnička intervencija i dve tehničke intervencije u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име