Predstavnici opštine Darda iz Hrvatske Anto Vukoje, načelnik opštine Darda, Radomir Čvarković, zamenik načelnika, Krunoslav Rob, direktor Vodoopskrbe Darda i Miroslav Caric, rukovodilac fabrike vode i predstavnici opštine Bečej Vuk Radojević predsednik opštine, Tamara Ivanišević zamenica predsednika opštine, Dalibor Kekić, član Opštinskog veća, Aleksandar Marić vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Vodokanal održali su u petak 31. januara radni sastanak.

 

Ovo je drugi po redu radni sastanak (prvi je održan u Dardi 12.12.2013), a sve povodom otvaranja trećeg kola IPA projekta, prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske. Na sastanku je dogovoreno da se zajednički nastupi sa sledećim projektima:

-Energetska efikasnost (od strane bečejske opštine elaborat o energetskoj efikasnosti za opštinsku zgradu i sličan elaborat od strane opštine Darda)

-JP Vodokanal i Vodoopskrba Darda konkurisali bi sa vozilima za održavanje kanalizacije pod pritiskom (Kanal Džet)

Dogovoreno je još da se konkuriše i za izradu projektne dokumentacije (s obzirom da je izrada ove dokumentacije prilično skupa).

Načelno je dogovoreno da bi to bili projekti:

-projekat za biciklističku-trim stazu (stazu zdravlja) na dolm

i -projekat atmosferske kanalizacije

-projekat reciklažnog dvorišta

Razgovarano je i o mogućim sanacijama gubitaka na vodovodnoj mreži, ulaganju u prečistač, daljinskom praćenju gubitaka vode i digitalnom očitavanju vodomera (zajednički nastup JP Vodokanal Bečej i Vodoopskrbe Darda) IPA projekti prekogranične saradnje zahtevaju zajedničko učešće dve opštine iz dve različite države, koje imaju identične projekte. Opštini Bečej bi ovo bio prvi nastup kod ovih fondova za razliku od opštine Darda koja je u proteklom periodu uradila i ostvarila mnogo projekata iz IPE, tako da bi nam po ovom pitanju opština Darda bila veoma dobar partner.

Izvor: Opština Bečej

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име