Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), Nikola Tarbuk, pomoćnik generalnog sekretara za zastupanje, Ivan Milivojević, pomoćnik generalnog sekretara za usluge članstvu i Darko Drndić, menadžer savetodavnog centra, posetili su u ponedeljak (24. marta) opštinu Bečej i tom prilikom razgovarali sa predsednikom opštine Vukom Radojevićem.

 

– Pošto je Bečej jedna od 10 opština koje učestvuju u projektu „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu” i obzirom na to da će iskustva dobijena iz projekata u ovih 10 gradova – opština poslužiti za usaglašavanje i unificiranje procedura na nivou cele Srbije, došli smo da sa predstavnicima opštine Bečej razgovaramo o mogućnostima proširenja saradnje, rekao je Nikola Tarbuk iz SKGO.

– Asocijacija SKGO je asocijacija svih opština i gradova u Srbiji, mi redovno održavamo sastanke sa ljudima koji vode opštine i pokušavamo da zajedno uradimo stvari koje su od interesa, kako za jednu, tako i za sve opštine u Srbiji. SKGO i opština Bečej već sarađuju na projektu vezanom za reformu administrativnih procedura, tu je naša podrška opštini obezbeđena, rezultati koji pristižu su dobri i ta iskustva će biti preneta i drugima. Došli smo da razgovaramo o tome na koji način i u kojim oblastima možemo da proširimo našu saradnju, a u razgovoru sa predsednikom opštine posebno smo akcentovali pitanje uloge opštine u poljoprivredi i ruralnom razvoju jer je Bečej jedna od opština koja ima iskustva u tome. Ukoliko bismo opštinu Bečej uključili u te projekte, Bečej bi mogao da nam bude jedan od direktnih partnera u ovim oblastima koje su veoma važne za većinu opština, a dobijena iskustva bi mogli podeliti sa drugima, istakao je Nikola Tarbuk.

Izvor: Opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име