Građani opštine Novi Bečej, putem budžeta koji se puni zahvaljujući njihovim novcem, finansiraju manifestaciju Gospojina.

– Trudimo se da budžet opštine ima sve manje udela u finansiranju Gospojine. Nismo uspeli da ove godine Gospojina bude na nuli, ali je znalo da bude da Gospojina ranije košta i 50 miliona, a da prihodu osam ili devet miliona, kaže predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

On dodaje da nekoliko dana prihodi od manifestacije govore o tome da će prihodi od manifestacije biti na nivou ranijih godina, ali da još ima mesta za više novca.

– Budžet opštine, projektovan na skoro milijardu dinara, slabije se puni.

– Nećemo dodatno opterećivati privredu i građanstvo, kaže predsednik opštine. Međutim, on dodaje da građani moraju da plaćaju svoje obaveze poput poreza na imovinu, čega se, kako kaže, ne sete baš na vreme.

Gospojina 2017 počela je danas (24. avgust) i traje do nedelje 27. avgusta.

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo analizu budžetskog procesa. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име