Saša Maksimović (Srpska napredna stranka) izabran je danas (25. maj) za predsednika opštine Novi Bečej. Vlast u Novom Bečeju je danas sa partnerima formirala Srpska napredna stranka (SNS) koja je osvojila 14 mandata na prethodnim lokalnim izborima, i to sa Savezom vojvođanskih Mađara (SVM) koji ima jednog odbornika, te tri odbornika sa liste Grupa građana Miša Vrebalov- Milivoj Vrebalov.

Za predsednika Skupštine opštine Novi Bečej izabran je Mirjan Jakšić sa liste Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje, koji je i u prethodnom mandatu obavljao ovu funkciju. Za zamenika predsednika skupštine opštine izabran je Milovan Baštovanov sa liste Grupa građana Miša Vrebalov- Milivoj Vrebalov, dok je za sekretara Skupštine opštine Novi Bečej postavljena Marica Bešlin koja je i u prethodnom mandatu obavljala ovu funkciju.

Za predsednika opštine Novi Bečej izabran je Saša Maksimović sa liste Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje, dok je za njegovog zamenika izabran Branko Svilengaćin sa istoimene liste.

Novi predsednik opštine predložio je devet članova Opštinskog veća opštine Novi Bečej koje je podržala skupštinska većina novoformiranog parlamenta. Za većnike su izabrani: Ranko Radnović (sport i omladina), Milan Kaluđerski (saradnja sa mesnim zajednicama) Milan Budakov (bezbednost), Tibor Balo (obrazovanje i prosveta), Srđan Ćopić (turizam i ugostiteljstvo), Jelena Stoisavljević, (rodna ravnopravnost), Rudolf Guci (međunarodna saradnja), Milan Stojšin (poljoprivreda) i Radovan Milašinović (privreda i preduzetništvo).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име