Posao države jeste da napravi red, kaže Saša Radulović, lider pokreta „Dosta je bilo“. U emisiji portala MojBečej.rs Objektivno razgovarali smo sa bivšim ministrom privrede u Vladi republike Srbije o tome u prilikama u agraru i izmenama u zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Dotakli smo se i teme PIK –a Bečej koji je u bankrotu, a pričali smo i o potezima lokalnih samouprava u vezi sa investicijama, privredom i kreditnim zaduženjima.

Kako je opština Bečej agrarna opština, zanimao nas je komentar lidera pokreta Dosta je bilo o tome šta poljoprivredne proizvođače i vlasnike gazdinstava očekuje od novog zakona.
Pitali smo bivšeg ministra privrede za mišljenje o tome kakva je mogućnost nekada giganta PIK-a Bečej, čija bi propast mogla da ima razmere socijalne bombe, a zanimalo nas je i to da li trenutnu situaciju moglo predvideti i preduprediti.

Kako je Radulović istakao, ključno je pitanje u svakoj opštini, naročito u vojvođanskim, ko u stvari koristi zemljište u državnoj svojini.
Trend ekonomske politike koja se u Srbiji vodi desetak godina, a za koju kaže da je loša, jeste taj da predstavnici vlasti i vladajućih stranaka traže po evropskim zemljama i svetu potencijalne investitore. Saša Radulović prokomentarisao je i kreditno zaduženje opštine Bečej.

Najveća potiska opština korisnik je sredstava iz pokrajinske kase, sekretarijata i fondova. Razgovarali smo o prilikama i u toj oblasti.
Kako je lider kazao, pokret Dosta je bilo sprema se za kako za parlamentarne, tako i pokrajinske i lokalne izbore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име