Deci predškolskog uzrasta iz opštine Bečej, na inicijativu Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bečej, uručeni su svetleći prsluci, fluorescentne trake za ruke knjižice na srpskom i mađarskom jeziku o pravilima ponašanja u saobraćaju i baterijske lampe.

Pakete, kojih je bilo, inače, 300, podelili su zamenik predsednika Saveta Dane Mandić, saobraćajni policajci i mladi volonteri.

Kako je program saveta za bezbednost saobraćaja za 2016. godinu, na osnovu kog se troši novac, usvojen pred kraj godine, nije bilo prilike da se on u potpunosti realizuje, dok novi, za ovu godinu, još nije usvojen. Prema najavama, budžet saveta za ovu godinu bi trebalo da bude „pojačan“. Inače, novi Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bečej imenovan je sredinom septembra.

Jedna od bitnih aktivnosti ovakvih radnih tela jeste i edukacija stanovništva o pitanjama vezanim za bezbednost saobraćaja.

Planirano je da bečejska Predškolska ustanova „Labud Pejović“ dobije novi poligon koji će biti finansiran novcem iz budžeta opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име