Osma Vojvođanska olimpijada starih sportova okupila je na fudbalskom stadionu u Bačkom Gradištu 17 ekipa koje su se takmičile u 17 zaboravljenih disciplina. Pobednik ovogodišnje olimpijade, manifestacije koja promoviše kulturnu baštinu Vojvodine, ali i fer – plej i sport za sve, je ekipa Džoni Džim Čuružani.

Drugo mesto zauzeli su članovi ekipe Mek Gregor, koji su imali isto osvojenih bodova kao i trećeplasirani Nemušti jezik, kojima je pripala treća pozicija jer je konkurent imao više pobeda u pojedinačnim disciplinama.

Manifestaciju u organizaciji Bečejskog udruženja mladih otvorili su osvajač olimpijske medalje kajakaš Marko Tomićević i predsednik opštine Bečej. Oni su se oprobali u jednoj od interesantnih disciplina i na taj način dali znak da su igre počele.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić kaže da će u narednom budžetu biti više novca za manifestacije koje organizuju mladi.

Vojvođanska olimpijada starih sportova koja se održava na seosku slavu u Bačkom Gradištu Preobraženje, najstarija je manifestacija Bečejskog udruženja mladih na koju su veoma ponosni.

Veliki broj ekipa iz sela, ali i okoline, imao je i podršku u vidu navijača, a svi mogli da nadomeste energiju palačinkama koje su se pekle u humanitarne svrhe, a prodavale po simboličnoj ceni.

Ostalo je da organizator sumira utiske manifestacije koja je tradiocinalna i koja polako grabi ka jubilarnom desetom izdanju. Sudeći prema broju mladih željnih takmičenja i prijatnoj atmosferi pvrelog avgustovskog dana, i ovo, osmo izdanje je uspešno.

Ova manifestacija je i osmišljena kako bi se u selu bečejske opštine okupljala omladina i imala interesantan rekreativni sadržaj, ali i kako bi se očuvala tradicija na koju žitelji pokrajine mogu biti ponosni. Međutim, „bumovci“ ni ovoga puta nisu strikti po pitanju godina učesnika, budući da su učesnici bili i mlađi i stariji.

Tradicionalna manifestacija mladih iz bečejske opštine počinje u 15 sati, kada će početi nadmetanja na borilištima na travnatom fudbalskom terenu i oko njega. Ogranizatori pozivaju kako učesnike, tako i publiku da se odazove u što većem broju. Prilika je ovo da se oni stariji podsete nečaga što su u detinjstvu upražnjavali, a mlađi da vide što su od starijih čuli.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име