Izmeštanje manifestacije „Petrovoselski dani“ iz centra naselja u priobalje Tise pokazalo se kao „pun pogodak“. Nova lokacija u hladovini topola uz reku kod kupališta i neki novi sadržaji su po meri organizatora, učesnika i posetilaca.

-Ovo je šesti put kako organizujemo manifestaciju „Petrovoselski dani“ i prvi put da smo sve sadržaje prebacili na obalu Tise. Po tropskoj vrućini, kakava je ovih dana, ovo je bio pravi spas. Čitavu manifestaciju oplemenili su učesnici regate „Vode Vojvodne“, koji su svojih stotinak lađa usidrili i priključili nam se. Okupilo se mnogo ljudi i po nekim procenama, učesnika manifestacije, regataša i posetilaca, ima oko hiljadu. Prezadovoljni smo kako je sve proteklo, počev od takmičenja u kuvanju ovčijeg paprikaša i lepom postavljanju stola, preko likovne kolonije i izložbe pod vedrim nebom ovdašnjih slikara amatera grupe „Da Vinči“, do prigodnog kulturno-zabavnog programa u kom su učešće uzeli članovi sva tri seoska kulturno-umetnička društva, rekla nam je u ime organizatora sekretar Mesne zajednice najvećeg potiskog sela Magdolna Pece.

Pun pogodak je promena kulinarskog takmičenja. Umesto kuvanja pilećeg paprikaša, sada se krčkao ovčiji paprikaš. To i priliči naselju koje još uvek drži do ovčarstva. Pored 39 takmičarskih kotlića, oko kojih su se brinuli, uglavnom, muškarci, bilo je isto toliko ekipa, uglavnom dama, koje su lepo aranžirale sto. Iz šest velikih bagrača mamio je opojni miris „birka paprikaša“, za čiji ukus su se pobrinuli Jožef Vereš, Dušan Gombošev i Ferenc Šivo, a porcija specijaliteta s hlebom i salatom bila je 250 dinara.

Kulinarski žiri Bela Mešter, Đura Sekulić i Jožef Tot odlučio je da prvo mesto u kuvanju ovčijeg paprikaša pripadne Ferdinandu Ferencu iz Bačkog Petrovog Sela, drugi je bio Maćaš Križak, a treći Janoš Krajmer iz Temerina. U drugoj takmičarskoj disciplini, lepom postavljanju stola, žirirali su Ferika Gor, Anamarija Stanojev i Zorica Tobdžić, a najviše razloga za radost imala je prvoplasirana ekipa oko Žolta Salme, druga je bila Kristina Ereg Molnar i treća ekipa Janoša Sekereša.

 

Pogledajte TV reportažu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име