Sestre Ječanski na pobedničkom postolju Ilindenskog maratona | Foto: Čačanski glas

Iako se verovalo da će takmičenje na Adici u Beogradu biti poslednje ove sezone najboljoj bečejskoj plivačici Jeleni Ječanski, igrom slučaja je produžila sezonu i pridružila se mlađoj sestri Jovani, koja je vodeća na rang listi plivačica na otvorenim vodama.

-Sve je ispalo slučajno. Jovana je dobila poziv da pliva na Olimpijskom maratonu u Ohridu, gde je staza duga 10 kilometara, i trijumfalno ga je završila obogativši porodičnu trofejnu sobu s velikim peharom. U povratku je učestvovala na takmičenju u Novom Pazaru i ponovo pobedila. Kako smo porodično išli za Guču, imao sam dogovor da minulog vikenda iz subotičke ekspedicije preuzmem Jovanu u Čačku. Ispostavilo se da je 18. Ilindenski maraton u Ovčar banji, koji nije održen u standardnom terminu 2. avgusta zvog nepovoljnih vremeskih uslova, zakazan za ponedeljak, 20. avgusta, pa su se obe ćerke, kad su već u blizini, prijavile. Jelena je pobedila, a Jovana je doplivala odmah iza nje. Dvostruka pobeda u ne baš idealnim uslovima je značajan uspeh, konstatuje Jovan Ječanski, otac i trener sestrama Jeleni i Jovani.

Da je doputovao „zaštitni znak“ Ilindenskog maratona u Ovčar banji Tamaš Farkaš, bio bi to trostruka pobeda bečejskih plivača. Jer, valja imati na umu da je Tamaš Farkaš u poslednjih deset Ilindenskog maratona osam puta učestvovao i isto toliko puta pobeđivao, pa je otuda dobio pomenuti epitet.

-Tamaš je ovoga puta izostao zbog porodične obaveze, jer ga je čekao put sa roditeljima u Berlin, „opravdao“ je Tamašev izostanak Jovan Ječanski.

Ilindenski maraton u Ovčar banji se održava u organizaciji Saveza za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije u hladnoj vodi Zapadne Morave na deonici od manastira Nikolje do centra Ovčar Banje u dužini 2.100 metara. Kuriozitet je da je to jedino takmičenje na otvorenim vodama, gde se pliva uzvodno. Ove godine je bilo ukupno 33 takmičara, a u odsustvu Tamaša Farkaša neprikosnovene su bile bečejske sestre Ječanski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име