Objekti Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ u Bečeju vape za sanacijom i rekontrukcijom. Direktorka škole Renata Koler kaže da je neizvesno kako će u predstojećem periodu sa padavinama nastava u objektu u Đure Jakšića uopšte funkcionisati.

Nova direktorka, diplomirani grafičar – profesor likovne kulture  i stručno osposobljena na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu, sa 13. godišnjim radnim stažom u školi, kaže da je njena misija da od te obrazovne ustanove napravi svojevrsni razvojni centar kako bi učenici iz opštine Bečej, ali i oni iz drugih opština poput Ade, Sente i od nedavno i Srbobrana, imali adekvatne uslove za učenje.

-Kada bi se nadležni organi udubili u problematiku, mi bismo bili prioritet, s obzirom na to da škola ne poseduje ništa od asistivne tehnologije ili tehnologije koja alakšava rad sa decom sa smetnjama u razvoju. Planiramo da učestvujemo u projektima, što se ranije nije radilo, kaže Renata Koler.

Da bi 111 učenika pomenute škole imalo neophodne uslove za boravak i napredak potrebno je dosta ulaganja, pre svega u opremu i u objekte. Nadležni iz opštine Bečej kažu da na projektnu dokumentaciju očekuju pozitivnu ocenu donatora.

Štampač u boji, klima uređaj i tepih za jednu od učionica u objektu u Dositejevoj danas je školi donirala Kancelarija za mlade opštine Bečej.

 

Opširnije u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име