Savez samostalnih sindikata opštine Bečej sada deluje u novim prostorijama na adresi Zmaj Jovina 106, gde zajedno sa lokalnim SUBNOR-om dele obnovljene prostorije. I jedni i drugi očekuju da prošire članstvo.

U sindikatu kažu da sada imaju adekvatnije uslove za svoj rad, a svi zainteresovani radnici mogu da ih kontaktiraju radnim danima od 8 do 16 sati, te da koriste usluge pravnika koje nude.

Članstvo u sindikatu i osnivanje novih organizacija u privatnim preduzećima samo može doneti korist svima na polju rada, rekla je predsednica Veća Samostalnog sindikata Srbije u Bečeju Ljiljana Tanasković Jović.

Ona kaže da od lokalne samouprave očekuje i dalje punu podršku i saradnju, najpre u formiranju socijalno – ekonomskog saveta i kod potpisivanja kolektivnog ugovora.

Prostor gde je i ranije delovao SUBNOR renoviran je zahvaljujući podršci lokalne samouprave. Bečejski borci očekuju da će nove izmene propisa poboljšati njihov status. Tome treba da doprinese lokalna samouprava, najpre kroz olakšice za borce iz domena usluga koje pružaju javna preduzeća i organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име