Prvo su učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju održali besplatan Novogodišnji koncert i pokazali sugrađanima šta su naučili, a onda su i njihovi nastavnici na novom koncertu priuštili istinsko uživanje.

Sama tema ovog drugog muzičkog performansa – muzika iz filmova, nagoveštavala je atraktivnost koncerta, pa ne čudi što se u sali Gradskog pozorišta, koja prima nešto preko 300 posetilaca, našlo stotinak više i besplatno uživalo u kvalitetnom muziciranju.

Počelo je nastupom orkestra Muzičke škole, pojačanim s nekoliko bivših učenika, i horom u kojem su, pored nastavnika, bili bivši i sadašnji učenici, a onda su se na video bimu u sali smenjivali kadrovi iz desetak raznih filmova, a sa scene su dopirali prepoznatljivi tonovi iz istih filmova: Doktor Živago, Indijana Džons, Rambo, Treći čovek, Fantom, Džems Bond, a pesma „Mani, mani“ u izvođenju kvinteta nastavnica doživela je na samom kraju reprizu. Imajući u vidu kvalitet koncerta, atraktivnost i popularnost među Bečejcima, zaista čudi da ga Turistička organizacija opštine Bečej nije uvrstima u aktuelni Zimski festival.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име