Predstava „Laža i paralaža” nastavak je saradnje Gradskog pozorišta Bečej i Gradskog teatra Novi Sad u okviru projekta „Školska lektira u pozorištu“.

 

Nakon uspešne saradnje na predstavi „Jazavac pred sudom“ Petra Kočića, koja je za nepunih godinu dana imala 15 izvođenja širom Vojvodine, bečejsko pozorište i novosadski Gradski teatar ponovo rade zajedno i to na izvođenju „Laže i paralaže“ Jovana Sterije Popovića. Dramski tekstovi nisu pisani za čitanje već za igranje, a školsku lektiru, budući da je čini antologija svetskog i domaćeg pozorišta, valja vratiti tamo gde i pripada. Ova, kao i prethodna, predstava iziskuje ekstremni napor glumaca i reditelja, saglasni su dramski radnici.

Uoči prvog javnog čitanja teksta Žanko Tomić, reditelj i Milovan Filipović, Radoje Čupić, Sanja Mikitišin, Marko Savić, svi glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, te i diplomirani glumci Uroš Mladenović i Una Đelošević, prisustvovali su u Bečeju konferenciji za novinare. Oni su se složili oko toga da su u ovu saradnju ušli sa najvećim mogućim ciljevima. Prema rečima direktora gradskog pozorišta Zdravka Petrovića premijerno izvođenje „Laže i paralaže” biće zakazano najverovatnije sredinom marta. Bečejska publika biće prva koja će imati priliku da vidi plod nastavka saradnje dva teatra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име