Dvodnevno školsko prvenstvo bečejske opštine u futsalu završeno je trijumfom OŠ „Zdravko Gložanski“ u konkurenciji osnovaca i Ekonomsko-trgovinske škole u kategoriji srednjoškolaca. Obe ekipe su izvadile vizu za zonsko prvenstvo, ali se još ne znaju termini i mesta održavanja ovog takmičenje.

U konkurenciji osnovaca učestvovalo je sedam ekipa podeljenih u dve grupe. Evo i rezultata po grupama – Prva grupa: „Sever Đurkić“ – „Šamu Mihalj“ (Bačko Petrovo Selo) 6:4, „Svetozar Marković“ (Bačko Gradište) – „Zdravko Radičević (Radičević) 5:0. „Sever Đurkić“ – „Svetozar Marković“ 2:2 – penalima 4:2. Druga grupa: „Šamu Mihalj“ (Bečej) – „Petefi Šandor“ 3:0, „Zdravko Gložanski“ (Bečej) – „Šamu Mihalj“ 10:1. Finale: „Zdravko Gložanski“ – „Sever Đurkić“ 10:1. „Zdravkovci“ su bili najbolji i u pojedinačnim priznanjima. Za najboljeg igrača u konkurenciji osnvaca proglašen je Luka Božičić, najefikasniji sa sedam postignutih golova je Aleksandar Preradov, a diplomu za najsigurnijeg golmana dobio je Nemanja Babin.

Srednjoškolsko opštinsko prvenstvo okupilo je tri ekipe, a gol razlika, kao i lane, odlučila je o prvaku. Pošto se međusobni susret Ekonomsko-trgovinske i Tehničke škole završio nerešenim rezultatom 1:1, bilo je važno što ubedljivije pobediti gimnazijalce. Tehnička škola je to uradila rezultatom 11:3, a „ekonomci“ su slavili sa 11:1 i preuzeli primat od „tehničara“. I ovde su sva pojedinačna priznanja pripala članovima pobedničke ekipe. Igor Kudrić je proglašen za najboljeg igrača sa šest postignutih golova je prvi strelac, a Živko Kozarski nejuspešniji čuvar mreže.

V. Jankov

Osim takmičarskog karaktera, ovo i slična takmičenja na nivou škola u opštini Bečej imaju za cilj pre svega promociju sporta kao zdravog stila života, a u školskom sportu treba da se nađe što više đaka, a ne samo oni koji se inače bave sportom.

Pogledajte TV prilog

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име