Iz opštinskog budžeta sedam miliona za sportske programe
Iz opštinskog budžeta sedam miliona za sportske programe

Opština Bečej zaključila je krajem godine ugovor o javnoj nabavci za usluge čišćenja, čija je vrednost 2.940.000, dok je procenjena vrednost 3.000.000 dinara.

Posao čišćenja poveren je firmi Elektroservis i higijena Purucki, sa sedištem u Bečeju, na osnovu određenog kriterijuma – najniža ponuđena cena. Ugovor je zaključen na 12 meseci.

Tehnička specifikacija i zahtevi naručioca iz konkursne dokumentacije

-U monumentalnoj jednospratnoj zgradi SO Bečej smeštena su sva četiri organa opštine Bečej ( predsednik opštine, Skupština opštine, opštinsko veće i opštinska Uprava). U zgradi postoji 50-ak kancelarija raznih dimenzija i namena. Na prizemlju se nalazi 12, a na spratu ostatak kancelarija. Na prvom spratu se nalazi još Svečana sala sa otprilike 100 mesta za sedenje, zatim Mala sala sa 30- ak mesta za sedenje. Na prvom spratu se nalazi i restoran sa kapacitetom od cca 50 mesta za sedenje. Na prizemlju se nalazi i kopirnica većih dimenzija. U zgradi ima ukupno pet sanitarnih čvorova. U zgradi boravi svaki dan oko 115 zaposlenih, od kojih više od 95 odsto radi u prvoj smeni. Površina svih prostorija u zgradi je ukupno oko 3.500 metara kvadratnih.
Kancelarije se čiste svaki dan generalno, pored toga sanitarni čvorovi, hodnici i stepeništa. Svečana sala, Mala sala i Restoran se čisti po potrebi, jer one se zaključavaju, i tako prilaz je onemogućen bez posebne dozvole. Otpadne korpe iz svih radnih i pomoćnih prostorija se prazne svaki dan i sadržaj tih korpi (smeće i lakozapaljivi otpad) se odstranjuje u dvorištu zgrade u metalne kontejnere. Prozori, vrata kao i ostali nameštaj se čiste povremeno na osnovu potrebe i konkretnog dogovora sa odgovornim osobama dotičnih odeljenja i Službi.
Osim toga potrebno je vršiti usluge čišćenja i u prostorijama zgrade Opštinske uprave opštine Bečej koje koristi Republički geodetski zavod u ukupnoj površini od 201,72 metara kvadratnih svaki dan, na isti način kao kancelarije Opštinske uprave Bečej. Potrebno je čistiti i prostorije Opštinske uprave opštine Bečej u ulici Glavna 47, koje obuhvataju pet kancelarija i jednu veću salu, Topolski put 65 i prostorije Turističke organizacije opštine Bečej.
Ponuđač je u obavezi da obezbedi jedno lice za čišćenje prostorija u Glavnoj 47 u prepodnevnoj smeni, svakog radnog dana u trajanju od 7 do 15 časova.
Obaveza vršioca usluge je da vrši usluge čišćenja i u četiri mesne kancelarije, u kojima rade matičari Opštinske uprave Bečej. To su mesne kancelarije: Bačko Gradište, Bačko Petrovo Selo, Radičević i Mileševo. Mesne kancelarije Bačko Gradište, Bačko Petrovo Selo i Radičević su udaljene od Bečeja oko 12 km, dok je mesna zajednica Mileševo udaljena od Bečeja oko 24 kilometra. Svaka mesna kancelarija ima jednu svoju kancelariju standarnih dimenzija i jedan sanitarni čvor. Mesne kancelarije je potrebno čistiti tri puta nedeljno po četiri sata.
Obaveza ponuđača je da za svakodnevno čišćenje kancelarija Opštinske uprave Bečej i kancelarija koje koristi Republički geodetski zavod i prostorije turističke organizacije, obezbedi bar jedno lice za čišćenje u prepodnevnoj smeni, i 5 radnica u poslepodnevnoj smeni. Rad u prepodnevnoj smeni Opštinske uprave Bečej traje od 7 do 15 časova.
Obaveza Vršioca usluge je da sva lica koja će vršiti usluge čišćenja, bilo u prepodnevnoj ili popodnevnoj smeni, rade po 8 časova, odnosno puno radno vreme.
Odabrani ponuđač je u obavezi da obezbedi potrebna sredstva za čišćenje, potrebnu opremu (metle, krpe,sunđere…) i hemijska sredstva za čišćenje sanitarija, prozora (domestos ili ekvivalentno, mer glas ili ekvivalentno itd.)
Takođe, obaveza je da Vršilac usluge obezbedi jedno angažovano lice da vrši uslugu kuvanja kafe i posluživanja u kantini Opštinske uprave Bečej.
Obaveza angažovanog lica je svakodnevno kuvanje kafe u kantini Opštinske uprave opštine Bečej i posluživanje kafe, čaja, soka i drugih napitaka predsedniku opštine, izabranim, imenovanim i postavljenim licima i njihovim gostima kao i zaposlenima u Opštinskoj upravi Bečej, u skladu sa odlukom predsednika opštine o reprezentaciji. Radno vreme angažovanog lica mora biti od 6.30 do 14 časova. Radno vreme angažovanog lica u kantini je od 6.30 sati, da bi de pripremila kafa za 7 sati. Zaposleni u Opštinskoj upravi opštine Bečej imaju pravo na dve kafe, koje piju u dva termina: prvu odmah nakon dolaska na posao, u 7 časova ujutru, i drugu na pauzi, u period od 10.30 do 11 časova.
Angažovano lice je dužno da održava red i higijenu u kantini Opštinske uprave
opštine Bečej, piše u dokumentaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име