Bečejci se nisu u očekivanom broju odazvali organizovanom dobrovoljnom davanju krvi, iako u bečejskom Crvenom krstu nisu ni polagali velike nade u ovaj dan.

 Današnja (12. jun) akcija je peta po redu ove godine u varoši kraj Tise. Nekoliko godina unazad Mobilna ekipa novosadskog Zavoda za transfuziju nije dolazila u Bečej tokom juna. To je  najverovatnije i razlog zašto se odazvalo njih samo 71, a pregledano je 69.  Krv je dalo 62 ljudi dobre volje, što je u odnosu na, primera radi, aprilski termin, kada je dragocenu tečnost dalo 164 muškaraca i žena, znatno manji broj. Prvi put ovakvu vrstu humanosti pokazalo je do 12 sati njih deset.

– Krv su danas dali verovatno oni koji su propustili majsku posetu Zavoda. Razlog za manji odziv je možda i taj što Bečejci nisu navikli na akcije u junu, jer to ranije nismo praktikovali, objašnjava aktivista Crvenog krsta Neven Andrić.

U odnosu na osam, koliko ih je bilo prošle, ove godine će u Bečeju biti organizovano ukupno deset akcija.

Naredna je zakazana za sredu 3. jul u plesnoj sali Gradskog pozorišta, a dva dana kasnije biće organizovana u Bačkom Petrovom Selu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име