Bečej će biti domaćin Međunarodnog festivala pozorišne mode, koji će u najvećoj potiskoj opštini biti organizovan od 10 do 20. juna. Ovu manifestaciju će, između ostalog, obuhvatati i drugi po redu Međunarodni festival dečjeg stvaralaštva naziva „Mi i svet oko nas” u organizaciji Asocijacije dečjih stvaralačkih udruženja „Zlatna igla” iz Rusije i podršku opštine Bečej i Turističke organizacije opštine Bečej. U svojevrsnu radnu posetu tada će u varoši kraj Tisi doći i Slava Zajcev, možda i najpoznatiji ruski kreator.

 

Festival dečjeg stvaralaštva tradicionalni je događaj u Rusiji već 18 godina, ali je svoj međunarodni karakter poprimio prošle godine u Litvaniji, dok će ove godine varoš kraj Tise biti mesto gde će deca pokazati svoje talente i kreativnost kroz bogat program koji je pripremljen. „Mi i svet oko nas” upoznaće posetiocice sa neponovljivim kolekcijama odeće koju su kreirala deca, sa neobičnom i neumornom dečjom fantazijom, pokloniće vatromet ideja, daće povod da se na nov način vidi svet. Međunarodni festival je sjajna mogućnost za razmenu ideja, ali i iskustva, te upoznavanje sa različitim kulturama, što je od velikog značaja za sve učesnike i neponovljivo iskustvo. Stvaralačko putovanje uključuje učešće na festivalu, ekskurzije i odmor u Srbiji. Gordana Džigurski, direktorka Turističke organizacije Bečej, objašnjava zbog čega je ovaj događaj poseban, kao i šta sve publika može očekivati. – Dolazi nam 72 ruske dece koja se bave modnim stvaralaštvom u toj zemlji. Deo programa činiće Pozorišta mode Rusije, ima ih četrdeset i sve je organizovano pod pokroviteljstvom Vlade Republike Rusije. Učesnici stižu 10. juna i biće tu od 20, a od 10. do 14. juna Bečej će posetiti i Vjačeslav Zajcev, poznati ruski kreator koji će predstaviti svoju modnu reviju 13. juna. Dani ruske mode u Bečeju, podrazumevaju Međunarodni Festival dečjeg stvaralaštva „Mi i svet oko nas”, modnu reviju Vjačeslava Zajceva i inkluzivni hor „Vera Ljubav Nada”, dece s posebnim potrebama, a u okviru samog Međunarodnog Festivala dečjeg stvaralaštva organizovan je veoma bogat program. Pozorište mode „Vasilisa” (Moskva), pozorište kostima „Renesansa” (Čeperovec, Vologradska oblast), studio dečije mode „Fontanevia” (Sankt Peterburg), pozorište mode „Kapriz” (Arhangeljsk); pozorište mode „Alanočka” (Vladikavkaz Alanija), pozorište mode „Ljubava” (Kopejsk, Čeljebinska oblast), pozorište mode „Svetlana” (Barnaul, Altajski kraj), samo su neki od najavljenih učesnika.

Program drugog Međunarodnog festivala dečjeg stvaralaštva

Međunarodni festival dečjih pozorišta mode „Zvezdice Balkana”

11.6. – Parada ruske i srpske dece ulicama grada Bečeja i poziv svih Bečejaca – reviju kolekcije

12.6. – Kolekcija kostima dečjih pozorišta mode na centralnom gradskom trgu u Bečeju, „Debi” individualni prikaz jednog kostima (učesnik uzrasta od 14 do 22 godina) predstavlja svoj proizvod – kolekcija mladih kreatora Srbije

13.6. – svetski poznatog kreatora Vjačeslava Zajceva u hotelu „Fantast” Bečej, reviju kolekcije partnera Asocijacije „Zlatna igla” kompanije OOO „Mehiko”

14.6. – Koncert „Heart in harmony” dece sa posebnim potrebama

19.6. – izbor Mis festivala „Zvezda Balkana” (16-22 god.); Mis festivala „Zvezdica Balkana” (12-15 god.); Mini-mis festivala „Zvezdica Balkana” (do 11 god.).

11.6. – 19.6. – Časovi dečje pozorišne mode i izložbe prikazivanje Hronike festivala u kojima učestvuju srpska i ruska deca

 

Izvor: Naxi radio

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име