U galeriji „Krug” Gradskog pozorišta Bečej u četvrtak 9. maja biće postavljena izložba slikarke Azre Kostić.

Azra Kostić rođena je 18. aprila 1985. godine u Subotici gde je završila srednju Politehničku školu. Trenutno je apsolvent Građevinskog fakulteta u Subotici. Iako joj je oduvek predstavljalo veliko zadovoljstvo, slikarstvom se intenzivnije bavi od 2005. godine, učeći od likovnih stručnjaka – Ratke Lugumerski, Nevene Grković, Đerda Boroša i danas kao član likovne radionice Medijala, Gorana Vuletića.
U domenu stvaralaštva, ucestovala na više kolektivnih izložbi, radionica, projekata…

– Portret. Neiscrpna inspiracija… Svako lice nosi neku priču, govori umesto reči i pogledom, ili samim svojim izrazom, prenosi emociju na posmatrača.
Uz samo nekoliko pokreta cetkice, stvorene linije mogu preneti slicnu emociju… i kasnije je razvijati u bezbroj razlicitih pravaca. Inspiriše me stvaranje likova, koji me „uvuku“ u sliku i kasnije bolje upoznaju sa samom sobom, jer spontanost kojom vecina njih nastaje dolazi iznutra, nesvesno. Posmatrajuci ljude i prelamanje svetlosti i senki kako na njima, tako i u prirodi, svaki put možemo dobiti neko novo saznanje i opažanje.
Lutke kao inspiracija. Porculanske lutke koje sakupljam, i koje, iako namenjene za ukras, za mene takode nose ideje i price koje putem boja pokušavam preneti na platno. U oku posmatraca odredena slika izaziva emociju, koja ni kod koga nije ista i u tome je za mene i lepota slikarstva i jedan motiv više za stvaranje opticki „opipljivog“. Pozadina i ambijent u kom se portret nalazi takode pricaju svoju pricu, i tako se, sinhronizacijom svih „prisutnih“ elemenata, šalje poruka koju ce posmatrac primiti i razumeti na svoj nacin.
Taj isti posmatrac, na kraju razgledanja svega izloženog, ima utisak o onome što je video, ima svog favorita medu prikazanim slikama, zna zašto mu je baš to blisko i možda time još mrvicu bolje upozna sebe samog. I moj cilj je time ispunjen, piše u biografiji slikarke Kostić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име