Predsednik Skupštine opštine Bečej Nenad Tomašević rekao je da će u budućnosti više novca dobijati oni odbornici koji prisustvuju sednicama lokalnog parlamenta.

Tomaševićev predlog da se smanje naknade odbornicima reakcija je na česte izostanke lokalnih parlamentaraca. Naime, od ukupno 36 odbornika koliko broji Skupština opština Bečej poslednjoj, 46. sednici lokalnog parlamenta, prisustvovalo je svega 23 odbornika, a toliko ih obično i prisustvuje. Predlog takve odluke trebalo bi da se nađe na dnevnom redu narednog zasedanja Skupštine opštine.

Podsetimo na to da je bečejskim odbornicima najviši odbornički dodatak, u iznosu od 12.000 dinara i na godišnjem nivou iz opštinskog budžeta za odbornički dodatak izdvoji se nešto više od pet miliona dinara. Predstavnici građana opštine Bečeju u lokalnom parlamentu novac dobijaju na mesečnom nivou, bez obzira da li prisustvuju sednicama, dok, recimo, odbornicima u Adi pripada svega 1.000 dinara po sednici, govore podaci koje je Bečejsko udruženje mladih (BUM) analiziralo 2014. godine.

Međutim, treba reći da odbornici iz vladajućih stranaka retko izlaze za skupštinsku govornicu, kao i da se diskusija najčešće vodi između predstavnika izvršne vlasti i odbornika.

Na jučerašnjoj sednici SO Bečej usvojen je program Javnog preduzeća Toplana za ovu godinu, kao i program rada Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име