Sedmo, dvosatno zasedanje Skupštine opštine Bečej, obeležila je diskusija o radu DOO „Potisje“ Bečej i kadrovska rešenja.

Na čelu Centra za socijalni rad Bečej od sada je psihološkinja Ivona Božović, dok je za v.d. direktora Javnog preduzeća „Komunalac“ imenovan Željko Plavšić, imenovan na najduže godinu dana.

Ivona Božović na čelu bečejskog Centra zamenila je Svetlanu Gagić, koja je v.d. direktora od 2003. godine. Za Božovićku je saglasnost dao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Dodajmo da se na konkurs za direktora Centra za socijalni rad objavljenom početkom godine prijavilo ukupno pet kandidata. To su: Ivona BožovićPredrag ZavišićLjubov Radišić i Branislava Vračarić, svo četvoro ispunjavali su uslove konkursa, dok kandidatkinja Cvetana Đatkov nije, jer nije stekla visoko obrazovanje na studijama drugog stepena, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine.

Posle osam godina postojanja pred odbornicima su akti vezani za poslovanje DOO „Potisje“ Bečej. U pitanju su Izveštaj o radu komunalnog preduzeća „Potisje“ za 2015. godinu, Predlog o načinu pokrića gubitka, kao i Program rada „Potisja“ za 2016. godinu.

Inače, gubitak „Potisja“ u prošloj godini je 2,9 miliona dinara, a iz ranijih godina 29,5 miliona dinara, što ukupno iznosi 32,5 miliona dinara. Predlog Skupštine društva je da gubitak od 6 miliona dinara bude pokriven iz neraspoređene dobiti iz prethodnih godina, dok ćepreostali gubitak, od gotovo 26,5 miliona dinara, biti pokriven iz dobiti u narednim godinama.

U lokalnom parlamentu povela se diskusija i u vezi sa Izmenama  programa rada sa finansijskim planom Narodne biblioteke Bečej, kao i Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ za tekuću godinu.

Usvojeno je i Rešenje o ovlašćenju predsednika opštine da u ime osnivača zaključuje kolektivne ugovore kod poslodavaca za javna preduzeća čiji je osnivač opština, kao i Odluka o pravima u socijalnoj zaštiti iz nadležnosti opštine koja je na prethodnoj sednici povučena sa dnevnog reda.

Usvojen je i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća u opštini Bečej. Za predsednika komisije tako je izabran Bojan Đurović, diplomirani inženjer saobraćaja, predsednik, a za članove: Jovana Topić, diplomirani ekonomista – master, Maja Radošević, diplomirani pedagog, Marija Vignjević, administrativni radnik i Sabolč Feher, diplomirani inženjer saobraćaja.

Lokalni parlament dao je pozitivno mišljenje na obavljanje više funkcija Nenada Tomaševića, budući da je predsednik Skupštine opštine Bečej i predsednik Nadzornog odbora JKP za održavanje stambenih i poslovnih prostora „Stan“ iz Novog Sada.

Izmena ima i u Upravnom odboru Centra za socijalni rad. Naime, Tatjana Petrović je pre isteka mandata (imenovana 2015. godine) razrešena dužnosti, dok je Dušanki Vuksić istekao četvorogodišnji mandat. Na njihova mesta imenuju se Dušan Dumić i Svetlana Gagić.

Lokalni parlament je dobio i novu odbornicu sa liste Srpske napredne stranke (SNS). Kako jeVuk Radojević podneo pismenu ostavku na odborničku funkciju, a sledeći na listi Zoran Popov odbio odbornički mandat, nova odbornica SNS-a u bečejskom parlamentu je lekarkaVesna Radošević.

Dnevni red sednice SO Bečej dan uoči zasedanja i to predlogom prve izmene Programa poslovanja JP Direkcija za izgradnju Bečej.

Svetlana Dinić iz Odborničke grupe „Dosta je bilo“ javila se i po pitanju izmena članova u upravnim, odnosno nadzornim odborima.

Na kraju sedmog po redu skupštinskog zasedanja Milan Bokun iz Odborničke grupe „Dosta je bilo“ postavio je odborničko pitanje. Ono je postavljeno načelniku Opštinske uprave Bečej i glasi – da li postoji konsultantski ugovor ili drugi pravni osnov u vezi sa pripremanjem nove sistematizacije poslova u upravi.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име