Odbornici Skupštine opštine Bečej konstatovali su danas (29. jun) ostavku Vuka Radojevića na funkciju predsednika opštine Bečej. Ostavkom Radojevića, koji je izabran za sekretara u pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, šumarstvo vodoprivredu, prestaje i mandat kompletnoj izvršnoj vlasti u najvećoj potiskoj opštini.

Međutim, članovi opštinskog veća ostaju na dužnosti i obavljaju poslove iz nadležnosti do izbora nove izvršne vlasti, što će najverovatnije biti u subotu 2. jula, za kada je zakazana 5. sednica lokalnog parlamenta. Prema saznanjima portala MojBečej za predsednika opštine Bečej kandidovan je Dragan Tošić, a za zamenika predsednika opštine Dalila Dujaković, oboje iz Srpske napredne stranke (SNS).

Na polusatnoj sednici SO Bečej, koju su obeležila kadrovska rešenja i izmene, Slađana Jovanović (SNS) podnela je ostavku na dužnost odbornika u lokalnom parlamentu, jer, kako je rekla, ne želi da obavlja dve dužnosti, budući da je izabrana i za poslanicu u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

Danas su deo lokalne skupštine Verica Ilić, Veselin Protić, Maćaš Križak i Janoš Rab, koji su novi odbornici.

Osim izbora predsednika opštine i zamenika, i najverovatnije, lokalne vlade, na dnevnom redu sednice u subotu biće i rebalans budžeta opštine Bečej.
Odbornici su konstatovali i prestanak dužnosti člana Saveta za budžet i finansije  – ostavka Gorana Relića, kao i prestanak dužnosti člana Komisije za planove opštine Bečej – ostavka Miodraga Brkića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име