Na konferenciji za novinare Srpske narodne partije u Bečeju danas (5. april) je rečeno da je fokus te političke organizacije na privredi i na saradnji sa Rusijom.

Na konferenciji za novinare Srpske narodne partije u Bečeju danas (5. april) je rečeno da je fokus te političke organizacije na privredi i na saradnji sa Rusijom. Kako je osnivač partije u Bečeju Srđan Srdić rekao, oni ne žele da se bave drugim problemi, već samo privredom.

S tim u vezi, Srdić je istakao da je cilj otvaranje kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom u Bečeju.

Jedno od rešenja za problem sa privredom u Bečeju jeste taj da lokalna samouprava kupi PIK Bečej. Međutim, sa MK grupom nije o tome razgovarano, dok Srdić tvrdi da bi se kupoprodaja realizovala u korist obe strane, i opštine i aktuelnog vlasnika. Novinare je interesovalo od kojih bi se sredstava eventualno kupio kombinat.

-Ja ne mogu sada to da kažem zato što nisam u opštini Bečej, ali mogu sa sigurnošću od 99 odsto da vam kažem da će svaka poslovna banka, ne računajući poslovne banke iz Ruske Federacije, nekoga ko raspolaže sa tolikim zemljištem, kreditirati na mnogo duži period nego što se daju komercijalni krediti na tržištu Srbije, rekao je Srdić.

Stanko Žarić, inače, preduzetnik iz Bečeja, govorio je o saradnji bečejskih poljoprivrednika sa Rusijom.

Žarić je između ostalog rekao da je ideja SNP-a da iz Rusije prikupi „potrebe koje ćemo plasirati na ovo tržište i prikupiti male poljoprivrednike, srednje i velike da vidimo koje su naše mogućnosti da bi se izvozilo organizovano u Rusiju“ za poznatog kupca. Biće organizovana i agrotehnička saradnja sa malim poljoprivrednicima „da se ne bi prskalo i da se ne bi to povrće i voće vraćalo iz Rusije kao zagađeno“.

Srpska narodna partija u Bečeju, iako podržava Srpsku naprednu stranku i Srpski pokret obnove sama izlazi na predstojeće lokalne izbore. Navode da su za 24 sata prikupili 550 potpisa, dok organizacija, koja u Bečeju postoji pola godine, ima oko 1.100 članova.

Za kandidate na predstojećim lokalnim izborima kažu da većina nije bila politički angažovana do sada, kao i da nude rešenje, a ne obećanja.

Konferenciji za novinare prisustvovali su pored Srdića i Žarića, i Gabriela Majstorović, Zoran Jelača, Zorka Mihajlica, Bojan Adamov, Dragan Ilčešin, Jasmina Jelača i Božidar Bečejac.

Lista „Srpska narodna partija – Nenad Popović“ sedma je proglašena izborna lista u opštini Bečej povodom predstojećih lokalnih izbora.

Na pitanje kada će biti predstavljene biografije kandidata za odbornike u Skupštini opštine Bečej Srđan Srdić kazao je da će to učiniti onog trenutka kada svoje kandidate predstave druge stranke.

 

 

5 KOMENTARA

  1. Srdić neka pokaže svoju sudsku statistiku građanima opštine Bečej, pa tek onda da obećava građanima ovakve nebuloze… Opština da kupi PIK? Kancelarija za saradnju sa Rusijom? Drugari probajte malo da guglate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име