Polemika se, tamo gde je u petak (28. februara) stala, u ponedeljak (3. mart) nastavila. Naime, odbornici Demokratske stranke ponovo su kritikovali plan rada Javnog preduzeća „Toplana“ za tekuću godinu. Prema rečima direktora Dejana Vukovića, taj je dokument urađen korektno, u skladu sa svim propisima.

 

On je kazao i da grešaka ima u proceni za 2013. godinu, koja će biti na dnevnom redu na nekoj od narednih sednica lokalnog parlamenta. Kao i na prethodnoj sednici, šef odborničke grupe Demokratske stranke Slobodan Zlokolica insistirao je da se taj dokument povuče sa dnevnog reda.

– Program je neusvojiv, jer ima greške. Prošli put sam napomenuo da zbog novog zakona o javnim preduzećima on mora biti dat sa pregledom kvartalnih planova i programa, kazao je Zlokolica i dodao, između ostalog, da u dokumentu nema zakona o efikasnom korišćenju energije koji, kako je rekao, definiše tarifni sistem na koga se ovaj plan poziva. Program poslovanja „Toplane“, nakon diskusije, koja se odužila i udaljila od teme, usvojen je sa 17 glasova za.

Potom su usvojeni programi poslovanja kulturnih ustanova za ovu godinu, Narodne biblioteke, Gradskog pozorišta i Gradskog muzeja. Usvojen je i plan rada Turističke organizacije opštine Bečej. Usvojeni su i sledeće stavke sa dnevnog reda: Izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada Dečjeg vrtića „Labud Pejović“ Bečej za radnu 2012/2013. godinu, Godišnji plan rada Predškolske ustanove „Labud Pejović“ Bečej za radnu 2013/2014. godinu, Plan i program rada „LINK FTO“ društva sa ograničenom odgovornošću za fizičko – tehničko obezbeđenje Bečej za 2014. godinu.

Većina odbornika glasala je za Program poslovanja Saveza sportova opštine Bečej za 2014. godinu, Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije Bečej za period 1.1.2013. – 31.12.2013. godine, Godišnji plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije Bečej za 2014. godinu, te i Odluka o izmeni Odluke o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Status kvo u dečjem vrtiću do leta

U Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“, nakon nove uredbe  vlade, do kraja juna situacija ostaje ista. Do 30. juna neće biti ukidanja grupa, a i broj radnika, angažovanih na određeno vreme, ostaje isti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име