Socijalni dijalog i prava radnika treba da su u fokusu čitave zajednice, jer bez zdravih i adekvatno plaćenih radnika, progresivne privrede nema, kao ni očekivanog razvoja, ističu naši sagovornici – Vladimir Aksentijević, sekretar Socijalno – ekonomskog saveta grada Užica, Dragomir Pop – Mitić, Užički centar za ljudska prava i demokratiju i Ljiljana Tanasković – Jović, predsednica Veća Samostalnih sindikata opštine Bečej.

Sekretar Socijalno-ekonomskog saveta grada Užica Vladimir Aksentijević predstavio je iskustva i mogućnosti u radu tog tela na seminaru Bečejskog udruženja mladih. Iz prve ruke su o ciljevima i izazovima slušali su predstavnici svih partnera u budućem Savetu u Bečeju – lokalne samouprave, poslodavaca i sindikata.

Užički centar za ljudska prava i demokratiju jedan je od inicijatora organizovanja socijalno  – ekonomskog saveta u tom gradu.

U opštini Bečej, kao i u većini lokalnih samouprava u Srbiji, sindikalno delovanje nije razvijeno, u skladu sa potrebama radnika. Najviše je problema u privatnom sektoru.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име