Dnevne internet novine „MojBečej“ su pre nešto više od tri nedelje pisale o uspehu učenice solo pevanja u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ Katarine Pavlović. Tada je sedamnaestogodišnja Bečejka osvojila prvu nagradu na takmičenju u Aranđelovcu, gde je bila i laureatkinja za najbolje izvođenje. Ona, prema svemu sudeći, nije gubila vreme već je vredno vežbala, a kako to i bude, naravno, uz veliku dozu talenta i pod stručnim nadzorom profesorke Izabele Gužvanj, ponovo je zablistala. Ovoga puta na takmičenju u Ubu, gde joj se ostvarila velika želja, osvojila je maksimalnih sto bodova i ponovo je nagrađena laureatom.

 

Treće dete rođeno u porodici Pavlović, Katarina, oduvek je imala afiniteta prema umetnosti, odnosno muzici, a najtačnije rečeno prema pevanju. Sa četiri godine nastupila je na Majskim igrama, a od šeste godine sa njom su radili veliki stručnjaci za nadarenu decu Sonja Balog, Gordana Roganović i Joca Adamov. Sve to, kako majka Snežana objašnjava, zahvaljujući vaspitačici Gogi Vulović, koja je roditeljima i skrenula pažnju na sluh tada male Katarine.

– Kao mala išla je i folklor, gde je pevala i igrala. Nažalost, nije joj se ostvarila želja da upiše srednju muzičku školu, ali ostvaruje odlične rezultate i u umetničkoj školi koju sada pohađa, navodi ponosna majka i dodaje da od ideje da nadogradi svoje znanje ipak nije ostala iza nje. To da ipak vanredno upiše Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ potvrđuje i talentovana devojka, koju za kraj ove takmičarske sezone i niza nagrada očekuje još jedan susret sa žirijem. U svemu tome neizmernu podršku pruža joj pedagoški duo – profesorka Gužvanj i korepetitorka Čila Sekei.

– Profesorka solo pevanja mi je pre svega prijatelj, a posle sve drugo. Ona ume da odabare pravu kompoziciju za mene, a očigledno i ono što se dopada i onima koji ocenjuju. Verujem da je to zahvaljujući njenom iskustvu, pre svega. Kada je takmičarska sezona vežbamo više nego inače, a imamo prednastupe, objašnjava učenica.

Repertoar za solistički koncert spreman

Bečejci će uskoro imati priliku da čuju to izvođenje i taj glas koji stručni žiri nagradi maksimalnim brojem poena. Jer, u planu je solistički koncert.

– Volela bih tim koncertom kod kuće da krunišem ovu uspešnu godinu. Već maštam o izgledu pozivnica, o plakatima. Verujem da ćemo se za taj nastup morati pripremati bar šest, sedam nedelja, navodi ona.

Do tada priprema i taj poslednji takmičarski nastup, a stariji brat Slobodan veli, lepo bi bilo da to bude pravi muzički „het – trik“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име