Na juče otvorenoj izložbi u Gradskom muzeju Bečej može se videti lep primer kako izgleda kada se spoji dečja kreativnost i muzejska delatnost. Predškolska ustanova „Labud Pejović“ imala je za zadatak da sa decom priredi ozbiljnu postavku na temu starih zanata. Izloženo je 70 radova, a Bečejci mogu da ih pogledaju u narednih deset dana u okviru manifestacija „Deset dana muzeja“. Žiri je imao slatke muke pri ocenjivanju radova, jer je opšti utisak, vidljivi običnom posmatraču, da su se deca uz podršku kreativnog tima vrtića svojski potrudila.

Udruženje „Obrazovni impuls“, iako su njihove aktivnosti usmerene na rad sa uglavnom starijim sugrađanima, pripremilo je projekat u okviru kog je, kao finalni događaj, otvorena izložba. Nadaju se da će i u buduće biti podrške za ovakve i slične projekte, a sve u cilju promocije starih zanata i kulturnog nasleđa, sa akcentom, naravno, na decu.

U okviru svečanog otvaranja postavke u muzeju organizovana je prava priredba. Pesma i muzika, skečevi sa motivom tradicije ovdašnjih prostora, fino su se uklopili u izložbu. Naime, radi se o nakitu, grnčariji i istkanim predmetima koji je rad dece, a postavljeni su tik uz prave muzejske eksponate. Možda je upravo to razlog da se izložba narednih dana poseti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име