Potpunom obnovom i uređenjem kuće znamenitih Bečejaca, hemičara Karolja Tana i slikara Mora Tana, varoš kraj Tise dobila je pre mesec dana pravi kulturno edukativni centar.

Posetioci imaju priliku da pogledaju izložene eksponate, ali i da testiraju logiku i probaju da odgovore na zadatke koji su postavljeni. Naime, u jednom krilu zgrade smeštene su spomen sobe Karolja i Mora Tana, a u drugom je interaktivni naučni park sa 26 interesantnih interaktivnih eksponata i brojnim ilustracijama, namenjenim, pre svega, deci školskog uzrasta. Pored stalne postavke posvećene liku i delu renomiranog slikara Mora Tana, trenutno se na zidovima nalaze i slike iz kolekcije „Dame Bečeja”.

– Dolaze nam sugrađani različite starosne dobi. Prepodne najčešće dođu deke i bake sa unucima, a poslepodne su uglavnom roditelji sa mališanima, mladi. Za ovih mesec dana je kroz Spomen kuću prošlo i po nekoliko đačkih ekspedicija, kako iz bečejskih škola, tako i onih okolnih, i iz Mađarske, rekla je Karolina Kolar, iz Spomen kuće.

Ovaj kulturno edukativni objekat, smešten u samom centru Bečeja, otvoren je radnim danima od 10 do 19 sati. Nakon takozvanog „promo perioda“, u okviru kog su do kraja ove sedmice posete besplatne, pojedinačna ulaznica će iznositi 200 dinara, a ulaznica „bumerang“ za dve posete sa poklonom domaćina, koštaće 400 dinara. 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име