Vrata spomen kuće braće Tan od sutra (2. septembra) biće otvorena od 10 do 19 sati. Iako je radno vreme od druge polovine jula, pa sve do poslednjeg dana avgusta, bilo skraćeno, u spomen kući su zadovoljni brojem poseta, naročito kada se uzme u obzir činjenica da nije bilo ekskurzija, zbog letnjeg raspusta.

 

Sve ukupno, od polovine aprila kada je kuća otvorena, kulturne, umetničke i naučne eksponate pogledalo je oko 1.200 posetilaca. U toku narednog meseca trebalo bi da bude postavljena nova izložba, koja će zameniti postavku „Bečejske dame”. U pitanju je reprodukcija slika Mora Tana koja bi trebalo da izazove pažnju žitelja opštine Bečej, ali i ljubitelja umetnosti iz regiona.

Da podsetimo da je potpunom obnovom i uređenjem kuće znamenitih Bečejaca, hemičara Karolja Tana i slikara Mora Tana, varoš kraj Tise dobila je u aprili pravi kulturno – edukativni centar.

Posetioci imaju priliku da pogledaju izložene eksponate, ali i da testiraju logiku i probaju da odgovore na zadatke koji su postavljeni. Naime, u jednom krilu zgrade smeštene su spomen sobe Karolja i Mora Tana, a u drugom je interaktivni naučni park sa 26 interesantnih interaktivnih eksponata i brojnim ilustracijama, namenjenim, pre svega, deci školskog uzrasta. Pored toga, na zidovima je stalna postavka posvećene liku i delu renomiranog slikara Mora Tana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име