Ukupan iznos sredstava namenjenih finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Bečej za 2023. godinu iznosi 19.000.000 dinara i određen je Odlukom o budžetu opštine Bečej za 2023. godinu.

Najveći deo novca za godišnje programe sportskih organizacija u opštini Bečej je, kao i prethodnih godina, otišao na fudbal pa su tako najveće iznose dobili OFK Bečej 1918 i to 3,7 miliona dinara i Fudbalski savez opština Bečej i Srbobran 2.350.000 dinara, kao i FK Vojvodina Bačko Gradište milion dinara. Savez sportova opštine Bečej dobio je na konkursu 3,2 miliona dinara. PVK Bečej je dobio milion dinara, a nešto malo manje i Klub malog fudbala Bečej – 950.000 dinara.

Po 400.000 dinara na konkursu za svoj projekat su osvojili FK Jedinstvo i Odbojkaški klub Bečej, FK Mladost 350.000 dinara, po 300.000 dinara su dobili Kik Boks klub Bečej, Džudo klub Bečej i Odbojkaški klub Libero, ŽOK Bečej je na konkursu dobio 270.000, Košarkaški klub Bečej 240.000 dinara, Stonoteniski klub Bečej i Stonoteniski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta po 230.000 i Udruženje sportskih ribolovaca Kečiga 200.000 dinara.

Program Košarkaškog klub Tisa dobio je 180.000 dinara, Bokserskog kluba 150.000, Karate kluba Bečej 140.000 dinara, po 130.000 dinara dobili su Šahovski klub Pion i Konjički klub Potisje, a po 120.000 dinara Teniski klub Tisa Bečej, Karate klub BPS i Pikado klub Vilidž, USP Šaran-Ponti dobio je 100.000 dinara.

Najveći broj manjih udruženja su za svoje programe dobili manje od 100.000 dinara i to: po 90.000 dinara Sanrajz joga studio, Udruženje za školski sport i pedagogiju, Atletski klub Bečej, Pikado klub Bečej, po 80.000 dinara: Top Džim, SU za fitnes Fit-Park, SU fitnesa i bodibildinga Džoni Džim, Sport za sve, SU Soko, SU Filgud, Bodibilding klub, SU Zona zdravlja i Maks Dens. Po 70.000 dinara sleduje: SU Dodžo, Streličarskom klubu Bečej i Sportskom bilijar udruženju.

Na ovogodišnji konkurs bilo je poslato ukupno 49 prijava sportskih udruženja, a četiri programa su odbijena.

Ovo su obrazloženja komisije za one programe koje nisu podržali:

Predlog programa Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ iz Bečeja ne ispunjava kriterijume predviđene Pravilnikom, u smislu da program ne može biti podržan iz razloga što isti nije dovoljno relevantan sa stanovišta ostvarivanja ciljeva utvrđenih Nacionalnom strategijom razvoja sporta. Predlog programa Odbojkaškog Saveza Srednja Bačka iz Bečeja ne ispunjava kriterijume predviđene Pravilnikom, u smislu da podnosilac programa, u smislu da program ne može biti podržan iz razloga što isti nije dovoljno relevantan sa stanovišta ostvarivanja ciljeva utvrđenih Nacionalnom strategijom razvoja sporta. Predlog programa Turnir i kamp „Ženski odbojkaški klub Bečej“ ne ispunjava kriterijume predviđene Pravilnikom, u smislu da odlukom komisije program ne može biti podržan iz razloga što su drugi programi podnosioca prioritetniji i što je program lošijeg kvaliteta, odnosno dobio je manji broj bodova tokom procene kvaliteta predloga programa u odnosu na odabrane predloge programa. Predlog programa „Max Dance“ Bečej „Ti možeš sve što hoćeš“ ne ispunjava kriterijume predviđene Pravilnikom, u smislu da odlukom Кomisije program ne može biti podržan iz razloga što su drugi programi podnosioca prioritetniji i što je program lošijeg kvaliteta, odnosno dobio je manji broj bodova tokom procene kvaliteta predloga programa u odnosu na odabrane predloge programa. Takođe, komisija je konstatovala da je ovaj program imenovan identično kao i drugi program podnosioca koji je ocenjen kao prioritetniji i boljeg kvaliteta.

Sa podnosiocem odobrenog programa, u skladu sa zakonom, predsednik opštine zaključuje ugovor o realizovanju programa, nakon dostavljenog usklađenog finansijskog plana programa i plana realizacije programskih aktivnosti sa visinom dodeljenih sredstava i odobrenim aktivnostima na realizaciji programa.

Vrednovanje kvaliteta godišnjih programa je u skladu sa Pravilnikom sprovela Komisija za sport na prvoj sednici, održanoj dana 24.1.2023. godine, koja je na osnovu stručnog pregleda dala ocenu podnetih programa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име