Odbornici skupštine opštine Bečej imenovali su danas (13. april) starog – novog direktora Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost „Đorđe Predin Badža“.

Dejan Stanojev, profesor fizičkog vaspitanja biće na čelu sportskog centra još četiri godine. Imenovanje Stanojeva izazvalo je polemiku u lokalnom parlamentu, budući da za izbor direktora nije prethodno organizovan konkurs.

Pored imenovanja direktora, usvojena je prva izmena programa poslovanja sportskog centra za ovu godinu, koji je, iniciran, između ostalog zbog potrebe da se nadomesti novac neophodan za sanaciju krova te ustanove. S tim u vez, budžetskom rezervom predsednika opštine opredeljeno je 9 miliona dinara za projekat vredan oko 38,1 miliona, dok je preostali, veći deo novca, dobijen na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Pomenuta investicija jedna je od onih koja, prema njegovim rečima, kvalifikuje Stanojeva da i dalje bude na čelu sportskog centra i da ta ustanova dobro posluje. Pored pomenutih akata, na današnjoj 31. sednici skupštine opštine Bečej usvojen je prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta.

To znači da je planirano da opštinska kasa bude teška 1,436 milijardi dinara, umesto 1, 437, odnosno, planirano je da u samom budžetu opštine bude više novca u odnosu na kraj prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име