Radovi u Novom selu
Radovi u Novom selu

Tokom prethodne nedelje završeni su radovi na asfaltiranju Proleterske ulice u Bečeju od Udarničke do Hunjadi Janoša u dužini od 250 metara.

Na redu je bila i rekonstrukcija Sinđelićeve u Bečeju u Prvoj mesnoj zajednici u ukupnoj dužini od 350 metara, a zatim i Šipoš Janoša u Bačkom Petrovom Selu u dužini od 600 metara, kao i Svetozara Markovića u Bačkom Gradištu u dužini od 1.060 metara.

U Proleterskoj ulici u Novom Selu radovi su sprovedeni u delu od ulice Hunjadi Janoša do Udarničke.

–  Od 2012. godine se dosta toga uradilo po pitanju saobraćajne infrastrukture za razliku od prethodnog perioda. To građani primećuju i mi ćemo i u narednom periodu nastaviti u tom pravcu. Iz tog razloga smo u rebalansu budžeta u aprilu mesecu smo opredelili 90 miliona dinara za asfaltiranje ulica na teritoriji opštine Bečej. U svakoj mesnoj zajednici biće urađena po jedna ulica, za početak. Na taj način šaljemo jasnu poruku našim sugrađanima da su svi podjednako važni, da ne pravimo razliku i zato će u svakoj mesnoj zajednici biti asfaltirana po jedna ulica. Zato smo danas ovde gde se asfaltira Proleterska, ovih dana ćemo početi i sa asfaltiranjem Sinđelićeve ulice, zatim sledi Šipoš Janoša u Bačkom Petrovom Selu, Svetozara Marovića u Bačkom Gradištu i ako tome dodamo prethodno asfaltirane ulice u Drljanu, Ive Lole Ribara, Proleterska u Radičeviću i deo Svetozara Miletića u Drugoj mesnoj zajednici. Ova ulica je bila jedan od prioriteta Treće mesne zajednice jer ova ulica je izuzetno značajna za promet u Novom Selu jer se tu nalaze škola, vrtić, ambulanta, rekao je tim povodom Vuk Radojević i podsetio na akciju „Budžet po meri građana“ gde građani uglavnom ukazuju na potrebu saniranja i rekonstrukciju ulica.

Da podsetimo, u junu ove godine asfaltirana je Proleterska ulica u Radičeviću, gde je jedan deo prvi put dobio asfalt, zatim deo Svetozara Miletića u Bečeju i Ivo Lole Ribara u Drljanu.

Realizacijom ovih investicija više od četiri kilometara puteva u opštini Bečej biće revitalizovano i obnovljeno.

Kada su u pitanju tehnički radovi u Proleterskoj ulici sve je izrađeno, prema rečima predsednika opštine, u skladu sa projektnom dokumentacijom: put je iste širine kao što je i bio (pet metara) jer je u pitanju revitalizacija a ne izgradnja novog puta, dužina je negde oko 250 metara. Od izvođača radova saznali samo da se presvlači ulica asfaltom iz dva puta i to najpre sa 2,5 cm a nakon tog i završnim slojem od 6 cm asfalta.

Predsednik opštine je takođe dodao da je u planu i veća, kapitalna investicija kada su u pitanju saobraćajnice na teritoriji cele opštine. On je najavio asfaltiranje svih preostalih neasfaltiranih ulica na teritoriji opštine Bečej, kao i popravku i revitalizaciju tamo gde je potrebno na već asfaltiranim saobraćajnicama i to putem realizacije javno-privatnog partnerstva.

-Želim da napomenem da ćemo u narednom periodu realizovati projekat javno – privatnog partnerstva, a u toku je izrada projektne dokumentacije za sanaciju i asfaltiranje svih ulica gde se ukaže potreba na teritoriji opštine Bečej. Dakle, na svim saobraćajnicama gde nije asfaltirano da se asfaltira, a gde postoji potreba za revitalizacijom da se to uradi. To je jedan veliki kapitalni projekat i uvažavajući potrebe građana koji su do sada uvek iskazali rekonstrukciju saobraćajnica kao prvi prioritet mi upravo iz tog razloga ćemo u narednom periodu insistirati na realizaciji ovog projekta. Prema proceduri za realizaciju javno privatnog partnerstva najpre se mora uraditi kompletna projektna dokumentacija što podrazumeva obilazak i snimanje svih ulica i asfaltiranih i neasfaltiranih od inženjera i onih koji se bave projektovanjem. Kada se završi ta projektno-tehnička dokumentacija sledi dostavljanje tog projekta Komisiji za javno-privatna partnerstva gde se nakon toga obrazlaže elaborat koji ekonomski potvrđuje značaj takvog modela ugovaranja. Odnosno, da se dokaže da će opština na taj način uštedeti sredstva za asfaltiranje svih ulica. U elaboratu će se videti i koji je to vremenski period tokom kojeg će se realizovati projekat. Očekujem da projektno tehnička dokumentacije bude spremna iduće godine i da onda u dogovoru sa Komisijom za javna-privatna partnerstva koja to odobrava, a na osnovu utvrđenih ekonomskih modela i instrumenata koji potvrđuju da li je nešto ekonomski opravdano ili ne, mi počnemo i sa realizacijom, rekao je Radojević.

2 KOMENTARA

  1. A pobednik akcije BUDŽET PO MERI GRAĐANA, ASFALTIRANJE BLATNJAVOG PUTA IZA STARAČKOG DOMA izvisio!!!!!
    Svaka čast! Znači ostaje nam blato!
    Hvala predsedniče!

  2. Kada će se početi sa uređivanjem trotoara koji su u veoma lošem stanju. Novosadska ulica je najprometnija ulica u Bečeju, rekao bih i najreprezentativnija ulica našeg grada, a trotoar je u užasnom stanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име