Udruženje građana DUD Bečej priprema materijal za knjigu o bečejskim restoranima, kafanama, kafanskim „svircima“ i boemima.

Kako bi izdanje bilo sveobuhvatno i kako bi se na pravi način predstavili nekadašnji, poznati, ugostiteljski objekti i ljudi koji su obeležili bližu prošlost Bečeja, DUD poziva i sugrađane da se priključe aktivnosti.

– Osnovna ideja je da se u pripremi materijala okupi što više zainteresovanih sugrađana i prikupi autentični materijal iz ličnih arhiva. Dobar deo materijala je prikupljen preko Fejsbuk grupe „Kutije za cipele“, a nakon selekcije će se tražiti i posebno odobrenje od vlasnika za korišćenje, kaže Svetislav Hadnađev, predsednik Udruženja građana DUD. DUD-ovci pozivaju zainteresovane da se obrate članovima udruženja, i to Hadnađevu ili Dragiši Slaviću, uredniku knjige.

– Zamolio bih sve one koji imaju fotografije ili interesantna saznanja da ih postavljaju u grupu DUD, radi lakšeg daljeg rada. Period koji se izučava je 1945. do 1995. godine, istikao je Hadnađev.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име