Naizgled nepomirljivo, u Bečeju je pomireno! Kako su lokalni izbori borba za život u lokalu, bez obzira na one koji vode visoku politiku, u Bečeju su snage udružili SPS, SRS i KP, te na izborima nastupaju kao koalicija pod brojem 8 i sa sloganom „Prvo Bečej!“.

-Vrlo je interesanatan broj 8, koji podseća na nekadašnje vreme i simbolizuje 8 sati rada, 8 sati nadgradnje i 8 sati odmora. Koalicija nastupa na lokalnim izborima sa trećinskom listom od 15 predloga za odbornike. Iz programa naših partija uzeli smo načela i projektovali na Bečej, a Bečejce stavili tako da rade „prvo za Bečej“. U fokusu interesovanja stavljamo, pre svega, maksimalan angažman na zaustavljanju propadanja i nazadovanja Bečeja. Privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta biće, svakako, jedan od prioriteta. Da bi to realizovali, mora se aplicirati prema predpristupnim fondovima, raditi na uspostavljanju partnerskih odnosa između lokalne samouprave s jedne i malih i srednjih preduzeća s druge strane, rekao je, između ostalog, prvi na listi za predlog odbornika dr Vojislav Blažin iz SPS.

Na novinarsko pitanje šta očekuju od izbora koji dolaze, predstavnici preostale dve stranke iz koalicije pod rednim brojem 8 su rekli:

 -Očekujem da uđemo u lokalni parlament, a od toga koliko ćemo mandata imati zavisi da li ćemo delovati u okviru vladajuće koalicije ili kao opozicija. Iz vrha stranke dobili smo saglasnost da na lokalu uđemo u koaliciju sa SPS i KP, uključio se u razgovor predstavnik bečejskih radikala na pres konferenciji Marko Cvetićanin.

 Najiskusniji član koalicije Laslo Lukač iz Kumunističke partije je dodao:

 -S obzirom na situaciju, možemo očekivati velika izborna iznenađenja. Konfrotiraće se staro i novo shvatanje. Staro koje stalno ističe kako je nekada lepo bilo i novo koje očekuje da bude lepo. Velike su to igre i naizvesnost će trajati do zatvaranja izbornih mesta, smatra Laslo Lukač.

Jedno je sigurno, nijedna od partnerskih partija odavno nije u bilo kakvoj vladajućoj koaliciji. Znači, nemaju šta da izgube na lokalnim izborima, pa onda nije bez razloga pritajeni optimizam.

6 KOMENTARA

  1. Gordane zato ti i nije uspela humanitarna akcija, jer je imala politicku pozadinu… Mlad si, ne mešaj babe i žabe!

  2. Radikali i komunisti u koaliciji??? Tito i Draža se okreću u grobu! Šta sve lokalci neće smisliti da bi se uhlebili na budžet…

  3. Meni je na koncertu bilo lepo i osetila se velika energija u sali iako je bilo malo ljudi.. A zbog takvih kao sto si Ti Nemac, koji mesas babe i zabe i nije bilo puno ljudi! Koncert je bio Humanitarnog karaktera da se pomogne nasem bolesnom sugradjaninu a ne politickog, koliko ja znam…
    Tvoj komentar govori o tebi a ne o njemu…
    Ps. Koncert je bio uspesan, jer su se ipak prikupila Neka sredstva za Erika i uspeo je Gordan da privuce poznate bendove u nas Grad makar za nekolicinu nasih sugradjana da uzivaju u dobroj muzici… 🙂

  4. Detetu je od koncerta sakupljeno 700 Evra. A sto se tice same organizacije apsolutno nikakve veze nema sa politikom, a to moze da Vam potvrdi bilo ko ko je bio prisutan te veceri u sportskom centru.
    Gordan

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име