Povodom aktuelne situacije vezane za suzbijanje, sprečavanje i gašenje epidemije kovid 19 na teritoriji opštine Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej je na 22. vanrednoj sednici danas 6. jula doneo sledeći zaključak:

  1. Nalaže se direktorima javnih preduzeća, ustanova, organizacija i rukovodiocima organa lokalne samouprave na teritoriji opštine Bečej da organizuju rad tako da se obezbedi redovno obavljanje delatnosti uz maksimalnu primenu zaštitnih sredstava za zaposlene i korisnike. U zatvorenim prostorijama obavezna je upotreba zaštitnih maski, kao i upotreba dezinfekcionih sredstava, uz poštovanje propisane socijalne distance.
  2. Nalaže se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno letnje bašte. Opštinski štab za vanredne situacije će posebno pratiti rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru i letnjim baštama. Neophodno je da vlasnici ugostiteljskih objekata obezbede striktnu primenu propisanih mera zaštite zaposlenih i gostiju, da svakodnevno dezinfikuju poslovni prostor i obezbede upotrebu dezinfekcionih i drugih zaštitnih sredstava.
  3. Nalaže se priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću da prilikom obavljanja delatnosti primene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid 19, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga (ograničen broj lica u prostoriji, održavanje fizičke distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, a u slučaju manjeg rastojanja uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obavezna dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i urelaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obavezna upotreba zaštitnih sredstava tj. maski, kako kod zaposlenih, tako i korisnika usluga.
  4.  U Ustanovi za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin – Badža” na bazenima potrebno je primeniti sve propisane mere zaštite od kovid 19 virusa, postaviti dezobarijere i obezbediti da se posetioci i zaposleni pridržavaju svih propisanih zaštitnih mera. Obavezuje se direktor Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej da prati preporuke za rad otvorenih bazena Instituta za javno zdravlje Vojvodine i nadležnih organa.
  5. Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad subjektima iz tačke 2.i 3. ovog zaključka.
  6. Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej apeluje na sve građane da poštuju propisane mere zaštite i preporuke i da se ponašaju odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih.
  7. Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej nastaviće da prati razvoj epidemiološke situacije na području opštine Bečej, realizovaće mere Vlade Republike Srbije i drugih organa i preduzimaće potrebne mere i aktivnosti radi suzbijanja, sprečavanja i gašenja epidemije kovid 19 na teritoriji opštine Bečej.

Poslednji presek – novih 289 slučajeva od 7.872 testirana

Prema poslednjem preseku, u Srbiji su zabeležena 289 nova slučaja koronavirusa, a preminulo je još 6 osoba. Za poslednja 24 sata testirano je još 7.872 osoba. Vanredna situacija proglašena je u 12 opština i gradova širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име