Kapiten Veselin Džigurski u akciji

Odbojkaši Bečeja su pretrpeli poraz maksimalnim rezultatom 0:3 (18:25, 18:25, 22:25) od leskovačke Dubočice i treba što pre da zaborave ovosezonsku prvenstvenu premijeru, ali i izvuku određenu pouku.

Nije mladoj ekipi trenera Slobodana Galeševa pomoglo to što su igrali pred svojim, istina malobrojnim, navijačima. Mladost naše ekipe protiv iskustva Leskovčana bila je dovoljna taman za poraz. Možda su mogli po koji poen više da osvoje prva dva seta, ali to ništa ne bi promenilo u konačnom ishodu utakmice.

Imajući u vidu da je dosadašnji kapiten Nikola Džigurski, za čije ime je vezan uspon bečejske odbojke u poslednjih nekoliko godina, prestao s aktivnim igranjem, jer je postao novi član opštinske „Vlade“, zadužen za omladinu i sport, kapitensku traku i ulogu vođe na terenu preuzeo je njegov mlađi brat Veselin. Jedini senior u sastavu koji se suprostavio Leskovčanima. A to je premalo za rang kakav je prvoligaški B karavan. Plašimo se da će slično biti i u ostalim utakmicama, bar prve polusezone, jer ako „vrag odnosi šalu“, moraće nešto da se menja po pitanju sastava. Igra od subote uveče ne obećava mnogo.

Saveti trenera Slobodana Galeševa u tajm autu nisu pomogli

Trener Slobodan Galešev je startovao sa sčedećim sastavom: Veselin Džigurski, Stefan Mitrović, Dušan Gajičić, Marinko Vojnović, Vlastimir Lukić, Đorđe Rakić i libero Aleksa Marošanović, dok Miloš Rakić i Nikola Radovanov nisu ulazili u igru. Ukupno devet igrača, i to izuzetno mladih i neiskusnih, je premalo za tako kvalitetan rang takmičenja. „Kratka klupa“ se mnogima obila o glavu, pa ta sudbina može da zadesi i mladićesa Tise.

U drugom kolu Bečejce očekuje gostovanje u Bavaništu i meč s istoimenom klubom. Evo i rasporeda Bečejaca u preostalim kolima prve polusezone:

Treće kolo – 28.oktobar: Bečej – Srem Itom (Sremska Mitrovica)
Četvrto kolo – 04. novembar: Banat (Vršac) –Bečej
Peto kolo – 11. novembar: Bečej – Toplički vitezovi (Kuršumlija)
Šesto kolo – 18. novembar: Užice – Bečej
Sedmo kolo – 25. novembar: Bečej- Novi Sad
Osmo kolo – 02. decembar: Bečej – Loznica
Deveto kolo – 09.decembar: FAP Livnica (Prijepolje) – Bečej
Deseto kolo – 16. decembar:Bečej – Borac (Paraćin)
Jedanaesto kolo – 23. decembar: Timok (Zaječar) – Bečej

Dodajmo da Bečejci igraju svoje utakmice subotom od 19 sati i bili bi zahvalni ljubiteljima sporta da u većem broju prisustvuju njihovim utakmicama i navijanjem im budu „vetar u leđa“.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име