Eriku Kalmaru neophodan novac za lečenje
Eriku Kalmaru neophodan novac za lečenje

Pozorišnom predstavom „Od raja do beznjenice“, u kojoj autor mr Zorana Subotičkog još jedanput osvetljava ljubav između pesnika Laze Kostića i prelepe mlade Lenke Dunđerski, tradicionalni, četvrti po redu, Zimski festival u Bečeju se praktično otvara 22. decembra.

Za razliku od prve premijere, održane pre desetak dana u dvorcu Bogdana Dunđerskog, novo izvođenje predstave biće u svečanoj sali Gradske kuće Bečej s početkom u 19 sati, a ulaznice se prodaju po ceni od 600 dinara. Sutradan u podne predviđeno je zvanično otvaranje Festivala na Gradskom trgu, gde će do 6. januara trajati Etno bazar na kom će brojne civilne organizacije i pojedinci izložiti i prodavati široku lepezu proizvoda domaće radinosti. Istog dana u 18 sati otvara se izložba slika nedavno održane Treće likovne kolonije „Krug“ u istoimenoj galeriji. Hmanitarna dečija predstava „Novogodišnja nespavanka“ u izvođenju Dramskog studija mladih Gradsog pozorišta Bečej održaće se 24. decembra u 19 sati. Ulaznica je simboličnih 100 dinara i sav novac će biti uplaćen u Fond za lečenje mladog sugrađanina Erika Kalmara.

Narednog vikenda će ljubitelji kinematografije imati mogućnost da vide najnoviji deo čuvenog SF spektakla „Zvezdani ratovi 7 – Buđenje sile“ u 3D tehnologiji. U istoj sali Gradskog pozorišta Bečej, za 28. decembar u 20 sati predviđen je Novogodišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV, gde će silista biti Đorđe Čavić, a gošća dr Agota Kučera Vitkai. Ulaznica za ovaj centralni događaj čitavog Zimskog festivala prodaje se po ceni od 400 dinara.

Ovogodišnja dešavanja Zimskog festivala u Bečeju završavaju se humanitarnim koncertom dečijih grupa ANIP „Đido“ i Dečijeg horića Predškolske ustanove „Labud Pejović“ u Gradskom pozorištu, a sav prihod odulaznica po ceni od 150 dinara biće iskorišćen za lečenje već pomenutog mladog sugrađanina Erika Kalmara. Na kraju dodajmo da je organizator svih dešavanja sa brojnim partnerima Turistička organizacija opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име