Iz budžeta opštine Novi Bečej ove godine će biti stipendirano 55 studenata.
Stipendija iznosi 7.000 dinara, koliko i na republičkim nivou. Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, kaže da je do sada dodeljeno 48 stipendija.

– Opštinsko veće može da preporuči dodatne stipendije za socijalno ugrožene studente koji ne zadovoljavaju uslove konkursa, tako da ćemo ove godine obezbediti stipendije za 55 studenata i sa time se ponosim. U odnosu na naš budzet mi dodeljujemo procentualno najveći broj stipendija u okruženju i uvek ćemo se truditi da pomognemo mladima dok studiraju. Takođe se trudimo da sve te mlade kasnije zadržimo u našoj opštini i zato smo dosta uradili preko akcionog plana za zapošljavanje i programa Prva šansa. Važno je da studenti koji završe fakultet, imaju priliku da stručnu praksu odrade upravo u opštini Novi Bečej. Ranijih godina smo udruživali sredstva sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i sa Pokrajiskim sekretarijatom za privredu, a po prvi put ove godine, kroz naš akcioni plan za zapošljavanje sami odvajamo sredstva za stručnu praksu za one delatnosti koje nije predvidela Nacionalna služba i Pokrajinski sekretarijat, rekao je Šućurović.

Dejan Vuletaš, koordinator Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej je ujedno i bio predsedik komisije za dodelu stipendija.

-Svake godine se trudimo da izađemo u susret studentima i omogućimo ovaj vid pomoći, kako bi im pomogli da uspešno završe studije. Kancelarija za mlade se bavi pitanjima mladih i trudimo se da uključimo mlade od petnaest do trideset godina i da ponudimo kvalitetan program, kako bi se oni dalje edukovali i naučili nešto novo pored svojih redovnih studija, naveo je Vuletaš.

Valentina Stanaćev, studentkinja agroekonomije na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu ističe da će stipendija olakšati umnogome olakšati finansiranje studija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име