Iz budžeta opštine Bečej ukupno 88 studenata će ove godine dobijati po 8.000 dinara mesečno tokom 10 meseci, nova je odluka lokalne samouprave. Konačna rang lista doneta je 24. februara.

Prvo je odluka bila da 60 studenata dobije ovaj vid novčane podrške iz opštinskog budžeta, da bi se lista dobitnika prošili na još 28, odnosno na način da svako od kandidata koji ispunjavaju uslove bude korisnik stipendije.

Prednost na konkursu imali su studenti deficitarnih zanimanja u opštini Bečej, a taj je uslov u preliminarnom odlučivanju ostvarilo njih 32.

Na osnovu izveštaja Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Novi Sad, ispostava Bečej, utvrđeno je da na teritoriji opštine Bečej ima deficitarnih zanimanja koja bi imala prednost prilikom opvarivanja prava na stipendiju i to: doktor medicine, doktor stomatologije, diplomirani inženjer mašinstva, diplomirani inženjer elektrotehnike, diplomirani informatičar, diplomirani farmaceut, diplomirani inženjer arhitekture, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, diplomirani inženjer saobraćaja, diplomirani inženjer poljoprivrede za stočarstvo, doktor veterine, diplomirani matematičar, diplomirani fizičar, diplomirani biolog, diplomirani hemičar, profesor nemačkog jezika i profesor engleskog jezika.

Stipendiju mogu ostvariti studenti, pod sledećim uslovima: da su državljani Republike Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji opštine Bečej, da su redovni studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, da su redovni studenti koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, da su prvi put upisani u tekućoj školskoj godini na godinu studija prvog ili drugog stepena ili da imaju prvi put upisan status apsolventa, da tokom studiranja nisu obnavljali godinu,  da tokom studija, a imaju prosečnu ocenu najmanje 8, da su studenti treće ili četvrte godine osnovnih akademskih studija, ili prve i druge godine master studija, ili da prvi put imaju status apsolventa na osnovnim akademskim studijama ili master studijama.

2 KOMENTARA

  1. Dobro je što će Opština na kraju dati stipendije svim prijavljenim studentima ali način na koji je urađen ceo konkurs je čist skandal i sramota!
    Šta će biti sledećih godina?

  2. U Bečeju se toliko puno gradi da su arhitekte stvarno deficitarne! Šokovi!

    Sledeći put da objavite pored imena i smerove studija, godinu i prosek da vidimo šta to ta deca studiraju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име