Opština Bečej stipendiraće ove akademske godine ukupno 82 studenata, umesto 60, koliko je prvobitno bilo predviđeno.

Nakon objavljene rang liste pred kraj prošle godine, grupa studenata koja je ostala ispod crte, odnosno, nije se našla u prvih 60, a ispunila je uslove konkursa, uputila je nadležnima molbe.

Poslednjeg januarskog dana objavljena je i konačna rang lista, sa imenima svih studenata koji su ispunili uslove konkursa. Oni će biti pomognuti sa ukupno po 80.000 dinara iz opštinskog budžeta, što znači da će predviđeni fond za studentske stipendije morati biti uvećan za oko 1,7 miliona dinara.

Prednost na konkursu su i ove godine imali, kako je to navedeno u konkursnoj dokumentaciji, studenti koji se školuju za decifitarna zanimanja u opštini Bečej, a listu tih zanimanja lokalnoj samoupravi je dostavila Nacionalna služba za zapošljavanje. To su, između ostalih, budući lekari, stomatolozi, inženjeri elektrotehnike, ali i profesori hemije, fizike i stranih jezika.

Opširnije u TV prilogu

 

Lista deficitarnih zanimanja

 

Na osnovu izveštaja Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Novi Sad ispostava Bečej utvrđeno je da na teritoriji opštine Bečej ima deficitarnih zanimanja, i to: doktor medicine, doktor stomatologije, diplomirani mašinski inženjer, diplomirani inženjer elektrotehnike, diplomirani informatičar, diplomirani farmaceut, diplomirani inženjer građevinarstva, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, diplomirani inženjer saobraćaja, diplomirani veterinar, diplomirani matematičar, profesor srpskog jezika i književnosti, profesor fizike, profesor biologije, profesor hemije, profesor opštetehničkog obrazovanja, profesor engleskog jezika i profesor nemačkog jezika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име