Osnovna škola „Sever Đurkić“ i Gimnazija Bečej i ove školske godine nastavljaju saradnju sa međunarodnom organizacijom AFS Interkultura koja ih je sada povezala sa italijanskom školom u gradu Fođa u regiji Pulja.

Polovinom aprila grupa od 26 italijanskih učenika dolazi u jednonedeljnu posetu. Zajedno sa OŠ „Sever Đurkić“ i Gimnazija Bečej će ovog puta biti domaćin stranim učenicima, što je i prilika za saradnju dve škole, kao i razmenu iskustava u vezi sa obrazovnim sistemima dveju zemlje.

Druga faza razmene se očekuje u septembru kada će takođe 26 učenika iz bečejskih škola uzvratiti posetu.

Bečejska osnovna škola je već dva puta učestvovala u programima međunarodne razmene sa italijanskim mestom Pjandimeleto u regiji Marke, a za učenike i nastavnike ovo ima višestruku korist i primer su dobre prakse savremenom pristupu nastavno – obrazovnom procesu.

OŠ „Sever Đurkić“ je deo mreže evropskih škola i jedna od prvih osnovnih škola u Srbiji i jedina u opštini koja je pokazala otvorenost ka ovakvim projektima. Ovakav vid neformalnog obrazovanja je već postao neizostavni deo nastavno – obrazovnog procesa u evropskim zemljama, rekla je direktorka OŠ „Sever Đurkić“ Brankica Tapavica.

Ovakve učeničke razmene su za učenike i nastavnike besplatne, jedino je potrebno izdvojiti novac za put.

 

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име