U stonoteniskom klub Bečej ovih dana privodi kraju pripreme čak tri takmičenja koja će krajem ovog i početkom narednog meseca okupiti sportiste svih uzrasta.

 

Prvo će se u subotu 25. januara od 10 sati u sportskom centru nadmetati mlađi kadeti i kadetkinje u okviru pokrajinskog prvenstva koje i zvanično takmičenje Stonoteniskog saveza Vojvodine.

– Ove subote očekujemo oko 100 učesnika na pokrajinskom turniru. Potom naš klub 8. februara organizuje nezvanični turnir za kategorije: zabavište, mlađi kadeti i stariji kadeti. Ako bude lepo vreme očekujemo oko 150 dece, rekao je Dejan Zeremski iz STK Bečej i najavio da će se dan kasnije u varoši kraj Tise odigrati još jedan „Kolenica kup”.

Ovaj veteranski turnir je najmasovniji u državi i šire, te ujedno predstavlja najveći sportsko okupljenje za tu kategoriju. Naime, minulog februara se za borbu za trofej „Kolenice” prijavilo oko 170 stonotenisera, ali je zbog vremenskih prilika, nažalost, reket u ruke uzelo 138 takmičara. Ipak, to je daleko više od broja koji druga takmičenja u okruženju. Da interesovanje za ovim bečejskim turnirom raste iz godine u godinu, pokazuje i činjenica da učesnika ima iz sve više zemalja. Pored standardnih takmičara iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Mađarske, očekuju se prijave i veterana iz Slovačke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име