U Bačkom Petrovom Selu obeležava se sto godina fudbala, a manifestacije se samo nižu. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu danas  (15. jun) su prisustvovali duelu, čiji su akteri bili veterani domaćeg Jedinstva i oni trofejnog Partizana.

U prvom planu je bila igra, a ne ishod ovog nesvakidašnjeg susreta. Ipak, navijačima petrovoselskog kluba sigurno bi bilo draže da su izabranici Zoltana Nađa nadjačali ekipu crno belih, ali to nije bio slučaj. Međutim, zadatak i nije bio lak, budući da su im na megdan izašli igrači poput Branka Smiljanića, čoveka koji nosi epitet fudbalskog stručnjaka i selektora olimpijske reprezentacije Libije i Nebojše Vučićevića.

Rezultat je bio 1:7 u korist gostiju.

Ni odlična podrška sa tribina nije bila dovoljna da veterani slavljeničkog Bačkog Petrovog Sela savladaju ekipu beogradskog kluba. Ali, razloga za slavlje u tom naseljenom mestu opštine Bečej itekako ima, a to je sportski susret kakav će se, bez obzira na rezultat, prepričavati godinama, te ii ozbiljna godišnjica igranja fudbala.

U tom duhu, druženje sportista i ljubitelja fudbala nastaviće se u Zanatskom domu, gde su veterani pripremili gozbu za svoje goste.

Današnja manifestacija nije ni prva ni poslednja kojom se obeležava jubilej: najmlađi fudbaleri Jedinstva su već dočekivali protivnike, danas su se pokazali najstariji, a seniori će u julu, za Dane Bačkog Petrovog Sela, igrati na mesnom stadionu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име