Razgovorom sa čuvenom glumicom, rođenom pre sto godina u Bečeju, Brankom Veselinović, otvaranjem izložbe „Pozorišni svetlopisi“ i monodramom „Moje nagrade“ u izvođenju glumca Slobodana Beštića, u Gradskom pozorištu Bečeju sinoć je počeo šesti Be:femon.

Poštovaoci glumačkog i humanitarnog rada Branke Veselinović mogli su pre svečanog otvaranja šestog bečejskog festivala mondrame da uživaju u nesvakidašnjem razgovoru punom emocija i humora. Stogodišnja glumica nije krila radost povodom dolaska u rodni Bečej, a publici se obraćala, kako na srpskom, tako i na mađarskom, ali i ruskom, francuskom, nemačkom, češkom…

Nakon razgovora o pozorišnoj i filmskoj karijeri, ali i zapaženom humanitarnom radu koji neguje i dan – danas, Branka Veselinović je i otvorila bečejski festival monodrame, jedinstven u regionu.

Publika u Gradskom pozorištu Bečej mogla je sinoć da pogleda monodramu „Moje nagrade“ u izvođenju glumca Slobodana Beštića.

Večeras su na repertoaru dva dela, prvo od 19 časova „Soba za poglede“ Ivane Buljan Legati (Zagreb, Hrvatska), a od 21 čas „Eva Braun“ Darije Lorenci Flaz (Teatar Exit, Zagreb, Hrvatska).

U petak, 19. oktobar od 17 časova publika može da pogleda „Karton és karfiol“ u izvedbi Gabora Mesaroša ( Pozorište Kostolanji Deže, Subotica), a od 20 časova „Moj život“ – priča o Isidori Dankan, igra Anka Gaćeša (Beograd).

Bečejski festival monodrame u subotu 20. oktobra od 20 sati zatvara „Desnica“ – igre proljeća i smrti u izvedbi Juraja Arasa (Teatar VeRRdi, Zadar, Hrvatska).

Za šesto izdanje festivala monodrame u Bečeju – Be:femon prijavio se rekordan broj predstava, čak 27, što iz Srbije, ali i Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Organizator je imao ne baš lak zadatak i odabrao je šest monodrama, od kojih jednu na mađarskom jeziku.

Ono što organizator nije u velikoj meri menjao jeste stručni žiri festivala. Glumice Dušanka Glid Stojanović i Hana Selimović rade ove godine sa kolegom Arpadom Černikom.

Izložba „Pozorišni svetlopisi – od portreta do scenskog pokreta: pozorišna fotografija u Vojvodini do četvrte decenije 20. veka“ koja je postavljena u gornjem foajeu i u galeriji „Krug“  trajaće tokom celog festivala.

 

Pogledajte TV reportažu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име