Reprezentacija opštine Bečej osvojila je zlato u konkurenciji ženskog stonog tenisa | Foto: Vlastimir Jankov
Reprezentacija opštine Bečej osvojila je zlato u konkurenciji ženskog stonog tenisa | Foto: Vlastimir Jankov

Stonotenisko takmičenje je, složili su se oni koji se razumeju u „ping – pong“, bilo na zavidnom nivou. Nežniji pol je odmerio snagu u sali legendarnog bečejskog DTV Partizan, a jači pol u fiskulturnoj sali OŠ „Zravko Gložanski“.

-U ekipnoj ženskoj konkurenciji učestvovale su četiri sastava, a trijumfovala je reprezentacija opštine Bečej, druga je bila reprezentacija opštine Kikinda, dok su treće mesto osvojila ekipa novosadskog Zdravstva, pa je jedino subotički Pionir ostao bez odličja, pošto Pančevke nisu ni doputovale, saznali smo od potpredsednika Takmičarske komisije Dušana Kolarova.

Bečejke su igrale u sastavu Vesna Matijević, Sanja Mirilov i Marta Poljak. U pojedinačnoj konkurenciji je nastupilo devet takmičarki, a pobedila je Bačkogradištanka Sanja Mirilov iz reprezentacije opštine Bečej, drugo mesto osvojila je Čokanka Katarina Golić (reprezentacija opštine Kikinda), a treće je bila eksreprezentativa i višestruka prvakinja nekadašnje Jugoslavije Marta Poljak iz Bačkog Gradišta (reprezentacija opštine Bečej).

Celuloidna loptica nije mirovala čitav dan | Foto: Vlastimir Jankov
Celuloidna loptica nije mirovala čitav dan | Foto: Vlastimir Jankov

U muškoj konkurenciji najviše razloga za radost imali su Kikinđani. Njihova reprezentacija je bila prva u konkurenciji 11 ekipa, a Nenad Đukić je u konkurenciji 19 igrača pojedinačni pobednik.

-Posle Kikinđana, u ekipnoj konkurenciji je drugoplasirana reprezentacija opštine Srbobran, a treća je ekipa Sportskog saveza grada Subotice. Projedinačni prvak Nenad Đukić savladao je u finalu Subotičanina Milana Trbojevića, a bronzom se okitio njegov sugrađanin Mirko Gavrilović, saznali smo od komesara za takmičenje stonotenisera Gorana Dragina.

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име