Prekoračenje brzine, korišćenje alkohola, upotreba mobilnih telefona i ignorisanje sigurnosnog pojasa najčešće su uzrok stradanja mladih u saobraćaju. Oko 100 mladića i devojaka u Srbiji svake godine strada u saobraćajnim nesrećama.

Luka Koruga i Ljiljana Kolunžija su među 45 učenika koji su danas slušali predavanje, a već sutra treba da sednu za volan. Današnje predavanje i svedočenje o tragičnom ishodu u saobraćajnim nezgodama u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Bečej i Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bečej u saradnji sa Udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga, ostavili su snažan utisak na njih.

Predavanja „Još uvek vozim, ali ne hodam“ realizuju osobe sa invaliditetom koje su povređene u saobraćajnim nezgodama. Žrtve saobraćajnih nezgoda, prenošenjem ličnog iskustva, uče mlade o bezbednosti u saobraćaju i poštovanju saobraćajnih propisa, ukazujući na posledice svojih saobraćajnih nezgoda. Takva je priča Milice Knežević.

Ovaj vid predavanja je podržan od Uprave saobraćajne policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za rad zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja i republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име