Sebastian Karačonji, takmičar Streličarskog kluba Bečej, osvojio je prvo mesto na nadmetanju tipa „fild“ održanom prvog dana juna u Malim pijacama kod Subotice. Pored Karačonjija, nastupila su još tri takmičara bečejskog kluba.

 

Bronzanu medalju u disciplini luk bez nišana u kategoriji veterana uzeo je Đerđ Pap. Predsednik kluba Zoltan Terek zauzeo je 6. mesto u istoj disciplini, i to u kategoriji seniora u kojoj se nadmetalo 12 streličara, dok je Zoltan Šarvari zauzeo 8. mesto.

Inače, takmičenje tipa „fild“ predstavja gađanje na više meta u prirodnom okruženju, dok su mete različitih veličina i na različitim rastojanjima. Iz ovdašnjeg kluba zadovoljni su postignutim na sportskoj manifestaciji na kojoj je učestvovalo ukupno 74 takmičara.

– U pitanju je važno takmičenje koje se boduju, a iz kalendara je Streličarskog saveza Srbije. Staza na kojoj su bile postavljene mete je bila izuzetno zahtevna, ali i zanimljiva, rekao je Zaviša Lučić, sekretar SK Bečej.

Bečejce sledeći takmičarski susret očekuje 15. juna u Crvenki, dok je ovog puta u pitanju tip 3D, odnosno simulacija lova. Streličari tako gađaju u 3D modele životinja sa različitih razdaljina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име