Image by rawpixel.com on Freepik

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na sednici održanoj 28. septembra dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje, koje će se primenjivati od 1. novembra 2023. godine.

Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju, iznosi bez poreza i taksi 10,26 din/kWh (odnosno 14,29 din/kWh sa porezima i taksama) i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 8%.

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na sednici održanoj 21. septembra dao saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koje će se takođe primenjivatiod 1. novembra 2023. godine.

Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama, utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina prirodnog gasa za prodaju kupcima na javnom snabdevanju u Srbiji, viša je za 10,0% i iznosi 4,54 din/kWh bez poreza i taksi (odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama).

Saglasnost Agencije objavljuje se u Službenom glasniku RS i na internet stranici Agencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име