Sekcija inovatora i stvaralaca u okviru bečejskog Društva intelektualaca „Braća Tan“ pokrenula je ciklus predavanja po imenu „Innova 2016/2017“.

Ovogodišnju manifestaciju „Innova“ oplemenilo je desetak izlagača iz bečejske opštine svojim izumima i proizvodima.

Bečejci okupljeni oko ovdašnjeg Društva intelektualaca uglavnom su stariji inženjeri, majstori, ali to ne znači da ne postoje napori da se i mladi uključe u njihove aktivnosti.

Žolt Kovač, profesor elektrotehnike, član Društva, zadajući učenicima zadatke koji zahtevaju kreativnija rešenja, podstiče stvaralački i inovatorski duh kod mladih. Njegovom radu mnogo znači mogućnost da sa svojim kolegama razmenjuje iskustva.

Inovacije su od velikog značaja za naše društvo, međutim, država ih ne podstiče u dovoljnoj meri. Među inovacijama koje su predstavljene na skupu proteklog vikenda su mlin sa kamenom za hladno mlevenje svih vrsta žitarica, ali i začinskog i lekovitog bilja, tu je i aparat za elekrično viklovanje, generator na klatno, boje za kožu na bazi prirodnih supstanci…

Novo druženje u Spomen kući „Braća Tan“ bečejski inovatori i stvaraoci zakazali su za 18. novembar, kada će biti organizovana nova četiri predavanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име